Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Lamborghini Reventón – Inspired by airplanes

Lamborghini´s Reventón is een symbool van extreme exclusiviteit. Dat begint al bij zijn excentrieke vormgeving dat is geïnspireerd op moderne gevechtsvliegtuigen.

Maar ook zijn indrukwekkende V12, zijn beperkte oplage van 20 stuks en de gebruikte materialen brengen deze Lamborghini naar een ongekend niveau. Lamborghini´s staan bekend om hun extreme uitstraling. Vooral de Countach is nog steeds het toonbeeld van die designfilosofie. Met de Reventón overtreft Lamborghini zelfs dat legendarische model. Zijn ontwerp is geheel ontstaan in Sant´Agata Bolognese, de originele geboorteplaats van het merk met de stier. Om inspiratie te krijgen hebben de ontwerpers vooral gekeken naar de meest moderne gevechtsvliegtuigen. Zijn naam ontleend de sportauto - net als alle andere Lamborghini´s - aan een legendarische gevechtsstier. De stier Reventón was een absolute krachtpatser die in 1943 de stierenvechter Felix Guzman ombracht in een gevecht. Daarmee is de toon gezet.

Scherp lijnenspel

Al tijdens stilstand lijkt de Reventón klaar voor de strijd. Zijn scherpe lijnen en agressieve uitstraling doen geen twijfel bestaan over het potentieel van de sportauto. Onderhuids mag de techniek dan grotendeels overeenkomen met de Murciélago LP640, de carrosserie is geheel opnieuw ontworpen. Daarbij zijn alle carrosseriedelen gemaakt van het lichte en supersterke carbon.

V12

Onder zijn glazen motorkap gaat een indrukwekkende krachtbron schuil. De 6.5 liter V12 ontwikkelt een vermogen van 650 pk en een koppel van 660 Nm. Wanneer dat vermogen volledig wordt aangesproken accelereert de Reventón in slechts 3,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid ligt boven de 340 km/h en daarmee komt de auto in de absolute top terecht. Voor de overbrenging monteert Lamborghini een elektronisch geregelde e-gear versnellingsbak die met flippers achter het stuurwiel te bedienen is.

Cockpit

Net als het exterieur is ook het interieur geïnspireerd door gevechtsvliegtuigen. Dat begint al bij de kleurstellingen groen/grijs. Maar ook de materialen doen in diverse opzichten denken aan de cockpit van een gevechtsvliegtuig. Meest opvallend is het instrumentenpaneel dat geheel digitaal is uitgevoerd. Tevens heeft Lamborghini een G-krachtmeter opgenomen. Verder zien we veel Alcantara, carbon en aluminium.

Extreme exclusiviteit

Met zijn verwijzing naar een legendarische vechtstier, zijn indrukwekkende design en zijn exclusieve oplage is de Reventón het toonbeeld van extreme exclusiviteit.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Opel Karl terugblik: Nederland is een echt Karl-land

Autonieuws

Maserati zet gedurfde stap: komt met volledig elektrische sportwagen

Autonieuws

Kom maar op met die CO2-boetes: hier is de Mercedes GLE Coupé AMG

Autonieuws
Ontdek meer