Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Mercedes-Benz G350d Professional – Voor vriend en vaderland: Mercedes-Benz G350d Professional

Terwijl Land Rover de handdoek rond de oer-Defender in de ring heeft moeten gooien, dendert de 4x4-icoon van Mercedes-Benz nog vrolijk door. Sterker, als G350d Professional is 'ie juist weer heerlijk old school.

Dat de Mercedes G-klasse nog één van de weinige overblijvende échte terreinwagens is, dat hoeven we de meesten niet te vertellen. Met z'n starre assen voor- en achteraan kan hij z'n wielen adequaat ver uitsteken op ruig terrein en bovendien beschikt de geliefde Geländewagen over een reductiebak en zo maar eventjes drie vergrendelbare differentiëlen. Sterk spul dus, en mogelijk vandaar dat hij na decennia nog steeds onder ons kan zijn.Maar waarschijnlijk ook omdat Das Haus voorziet in zo veel mogelijk snufjes, gadgets en luxe. Hoe anders was dat vroeger, toen de G lange tijd verkrijgbaar in een 'professionele' uitvoering was die van allerhande opsmuk niets moest weten. Enkele jaren geleden verdween dat model pardoes uit de catalogus. Maar hij is terug! En het maakt de G mogelijk nog gaver.

Rauwdouwer Onder de kap zit een 3.0 liter zescilinder-diesel die 245 pk en 600 Nm koppel geeft, gecombineerd met een automaat met zeven verzetten. Het interieur wordt ten dele overgenomen van de 'G-met-snufjes' omdat het nu eenmaal duurder zou zijn om een andere binnenkant te ontwerpen. Maar de inferieure extra's, die vind je hier niet meer.

Voor iedereen die hem wil Historisch gezien vormde de G Professional de basis voor een hele reeks legervoertuigen. Maar ook overheidsinstanties en andere professionele gebruikers zijn welkom. En hoewel de Duitsers het niet met zoveel woorden zullen zeggen, zal de G350d Professional ook gewoon aan de gewone particulier verkocht worden als die er expliciet om vraagt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Dit is waarom de Duitse politie invallen deed bij Mitsubishi

Autonieuws

Hyundai en Kia steken 100 miljoen euro in Britse elektrostart-up

Autonieuws

15 gemeenten goed voor helft auto-inbraken 2019

Autonieuws
Ontdek meer