Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Mercedes C-klasse – Nieuwe 4-cilinder dieselmotor van Mercedes

Mercedes introduceert dit jaar een nagelnieuwe viercilinder dieselmotor. De motor zal onder meer leverbaar worden in de C-klasse en beschikbaar zijn als 200 CDI, 220 CDI en 250 CDI. De meest krachtige variant weet een vermogen van 204 pk op de weg te brengen.

Honderdvijftig jaar geleden werd Rudolf Diesel geboren. Hij staat nog steeds bekend als de uitvinder van de dieselmotor. Voor Mercedes is er geen mooier moment om een nieuwe dieselmotor te presenteren dan op zijn geboortedag. De compleet nieuwe viercilinder dieselmotor zal het huidige exemplaar gaan vervangen. Kort samengevat levert de motor meer vermogen, meer koppel, een zuiniger karakter en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Zo is de CO2-uitstoot met maximaal 13 procent verlaagd en nam het verbruik met maximaal 0,8 l/100 km af.

Drie varianten

De 2.143 cc metende dieselkrachtbron zal leverbaar worden als 200 CDI, 220 CDI en 250 CDI. Voor een mooie vermogens- en koppelopbouw is er een tweefasen turbo gemonteerd. Met respectievelijk 136, 170 en 204 pk is de motor krachtiger dan de huidige variant. Tegelijkertijd nam het koppel toe tot respectievelijk 330, 400 en maar liefst 500 Nm. Het verbruik van de 170 pk sterke variant ligt op 5,1 l/100 km wanneer deze in de C-klasse is gemonteerd. Voor de C 250 CDI (de krachtigste variant met 204 pk) resulteert deze motor in een 0-100 km/h sprint in 7,7 seconden.

C-klasse

Mercedes zal de compleet nieuwe dieselmotor vanaf dit najaar in de genoemde drie varianten aan gaan bieden in de C-klasse. Later zullen meer modellen gaan volgen. Mercedes wil hiermee laten zien dat meer vermogen en meer koppel hand in hand kunnen gaan met minder verbruik en een lagere uitstoot.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Duitse rechter: 'Bedienen Tesla-touchscreen onderweg is strafbaar'

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

Autonieuws
Ontdek meer