Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Mercedes-Maybach – Mercedes-Maybach gelanceerd als submerk

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Mercedes-Benz heeft nu officieel bekend gemaakt wat de rol van het merk Maybach in de toekomst zal worden. Maybach wordt een submerk van de Duitse autobouwer, net zoals AMG dat is. En we krijgen al heel binnenkort concreet iets te zien.

Waar Mercedes-AMG zich nadrukkelijk op de sportieve behoeften focust, daar staat bij Mercedes-Maybach individualiteit en exclusiviteit centraal. Een logische stap zou je zeggen.

Concurrentie voor Rolls-Royce en Bently Mercedes-Maybach richt zich nadrukkelijk op de behoeften van veeleisende klanten die nu genoodzaakt zijn uit te wijken naar Rolls-Royce of Bentley. Voor moederconcern Daimler uiteraard een doorn in het oog. Met Mercedes-Maybach willen de Duitsers tegemoet komen aan klanten die gaan voor individualiteit en het hoogst haalbare.

Hoe zal zich dat concreet vertalen? In eerste instantie met de introductie van de Mercedes-Maybach S 600. De daadwerkelijk details daarvan houdt Mercedes-Maybach nog geheim tot 18 november, maar ze willen ons wel alvast meedelen dat we kunnen rekenen op meer ruimte, speciale zitplaatsen en zeer verregaande individualisering van het interieur. Bovendien benadrukken ze dat Mercedes-Maybach geen uitrustingslijn is, maar een submerk dat in de toekomst nog exclusievere voertuigen zal aanbieden. Kunnen we daarmee concluderen dat de naam Pullman verdwijnt en de gigantische S-klasse Limousine ook onder Mercedes-Maybach komt te vallen? Klinkt wel logisch!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Dit is waarom de Duitse politie invallen deed bij Mitsubishi

Autonieuws

Hyundai en Kia steken 100 miljoen euro in Britse elektrostart-up

Autonieuws

15 gemeenten goed voor helft auto-inbraken 2019

Autonieuws
Ontdek meer