Nieuws: Mercedes ML 63 AMG – Vernieuwde Mercedes ML 63 AMG

De Mercedes ML 63 AMG heeft tegelijkertijd met de gewone ML-klasse een behoorlijke facelift ondergaan. Het sportieve topmodel van de ML werd door de heren van Mercedes-AMG voorzien van een nieuwe look.

De compleet nieuwe Mercedes ML-klasse werd in 2005 gepresenteerd. Inmiddels is het model al drie jaar op de markt en vond Mercedes de tijd rijp voor een facelift. De ML-klasse werd dan ook op tal van punten aangepast en straalt meer dynamiek uit. Daarbij kan de ML 63 AMG natuurlijk niet achterblijven. Dezelfde behandeling als bij de gewone ML werd dan ook bij het AMG-model doorgevoerd. Aan de voorzijde zien we een compleet nieuwe bumper met grotere luchtinlaten en chromen beschermplaten. De grille werd vergroot en de koplampen zijn totaal nieuw. Het geheel straalt meer sportiviteit uit, maar vraagt ook om enige gewenning. De grote opening aan de voorzijde trekt namelijk wel heel erg veel aandacht. Aan de achterzijde zien we ook een nieuwe bumper en aangepaste achterlichten. Het interieur wordt gekenmerkt door nieuwe stoelen, betere materialen en een compleet nieuw stuur.

510 pk sterke V8

Ongewijzigd is de verbluffende achtcilinder benzinemotor. De 6.2 liter V8 ontwikkelt een vermogen van maar liefst 510 pk en een koppel van 630 Nm. Daarmee weet de SUV in een indrukwekkende tijd van slechts 5,0 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te accelereren. De topsnelheid ligt op de begrensde 250 km/h. Voor het overbrengen van het vermogen staat de AMG Speedshift 7G-tronic automaat garant. Deze brengt het vermogen over naar het centrale differentieel waar het over de voor- en achterwielen wordt verdeeld. Hierdoor is grip gegarandeerd.

Rond de zomer leverbaar

De vernieuwde Mercedes ML 63 AMG zal rond de zomer bij de Mercedes dealers staan. Mercedes heeft de prijzen op dit moment nog niet bekend gemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer