Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Nissan Concept – Nissan teast met Braziliaanse concept

Hoewel de Sao Paulo International Motor Show normaliter weinig Europees nieuws genereert zal Nissan daar acte de présence geven met een unieke conceptcar. En hoewel deze teaser meer vraagtekens dan antwoorden geeft zit de auto qua kleurstelling in Brazilië helemaal goed.

Nissan heeft momenteel een marktaandeel van 2% in Brazilië, maar zou dat graag uit willen breiden naar minstens 5% in 2016. De Japanse fabrikant weet dat met enkel het verkopen van Micra´s en Qashqai´s dit niet gauw gerealiseerd zal worden en daarom wil het merk zich meer in de kijker speler bij de latino´s. Met Sao Paulo als grootste stad van Zuid-Amerika en een eigen International Motor Show ziet Nissan kans om in Brazilië groots uit te pakken, met een conceptcar.

Juke-coupé? Volgens Nissan belichaamt de studie ´een compleet nieuw genre in de autowereld´. Wanneer je alleen naar de voorkant kijkt lijk je te maken te hebben met de neus van de GT-R, zij het met iets grotere wielkasten. De achterzijde suggereert echter een hoog op zijn wielen staande auto met een soort coupé-daklijn. Wellicht dat Nissan - na de succesvolle introductie van de Juke - de mogelijkheid ziet om een sportieve coupévariant van hun populaire crossover op de markt te brengen. Over een week weten we meer want op 24 oktober gaan in Sao Paulo de deuren van de daar gehouden autoshow open.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Geen autofabrikant gaat Europese CO2-norm van 95 gram halen'

Autonieuws

Autosalon in Brussel verstoord door 187 klimaatactivisten

Autonieuws

MG is terug – maar dan anders

Autonieuws
Ontdek meer