Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Nissan Denki Cube – De Elektrische Nissan Denki Cube

Nissan zet in op de elektrische auto en presenteert de Denki Cube. Deze conceptcar is gebaseerd op de Cube zoals die in Japan gewoon leverbaar is. Het grootste verschil vinden we onderhuids. Nissan heeft namelijk een elektromotor gemonteerd die de auto geheel emissie-vrij maakt.

We kunnen er niet meer om heen, de elektrische en waterstofauto zijn in opkomst. Na tal van conceptcars begint het nu ook concreet te worden. Vooral de Japanse fabrikanten zijn druk bezig met de ontwikkeling van elektrisch aangedreven auto´s. Nissan presenteerde ons recent nog de conceptcars Pivo 2 en Mixim Beide de conceptcars worden enkel aangedreven door elektromotoren en zijn daarmee geheel emissie-vrij.

In 2010 in productie

Met de presentatie van de conceptcar Denki Cube (Denki is Japans voor elektrisch) laat Nissan wel heel concrete plannen zien. De conceptcar is gebaseerd op de rechthoekige Cube die in Japan gewoon leverbaar is. Dat model zal volgend jaar ook in de Verenigde Staten leverbaar worden. Nissan wil op basis van de Cube een elektrische auto gaan bouwen. Deze zal vanaf 2010 leverbaar zijn in Japan en de Verenigde Staten, maar de eerste twee jaren alleen worden verkocht aan fleetowners en leasemaatschappijen. In 2012 zal de auto ook bij de dealers staan en daarmee voor de particulier zijn aan te schaffen.

Beperkte actieradius

Het grootste verschil met de Cube en deze Denki Cube is te vinden onder de motorkap en in het interieur. Zo is de wielbasis verlengd, werd de benzinemotor verwijderd en kwam de derde zitrij te vervallen. Dit alles om plaats te kunnen bieden aan de elektromotor (onder de motorkap) en het pakket aan lithium-ion accu´s (onder de stoelen). Wie voor een elektrische auto als de Denki Cube gaat moet zich wel realiseren dat het geen auto is voor lange afstanden. Dagelijks woon-/werkverkeer kan, mits dit niet meer dan 150 km bedraagt. Na 150 km zijn de accu´s namelijk leeg en moet de auto 8 uur aan de oplader. Bovendien is de topsnelheid beperkt (120 km/h). Maar goed, wie veel in de stad rijdt of een relatief kleine afstand tot het werk moet overbruggen zou voor de Denki Cube kunnen kiezen. Als doelgroep ziet Nissan dan ook vooral de stadsbewoners die maar weinig lange afstanden hoeven te overbruggen. Hier gaan we meer van horen!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Duitse rechter: 'Bedienen Tesla-touchscreen onderweg is strafbaar'

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

Autonieuws
Ontdek meer