Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Nissan Micra – Prijzen nieuwe Nissan Micra

Nissan rijdt vanaf november de compleet nieuwe Micra bij de dealers binnen. De auto werd in maart van dit jaar al officieel voorgesteld en die introductie krijgt nu een vervolg met het bekendmaken van de prijzen en een set nieuwe foto’s.

De Nissan Micra is volledig nieuw, maar wel met behoudt van zijn kenmerkende design-DNA. Nissan's wereldwijde ontwerpchef laat ons weten dat vooral de gebogen ruitlijn en de vele bollingen kenmerkend zijn voor de Micra en daardoor ook op deze vierde generatie niet ontbreken.

Rijgedrag Naar eigen zeggen hebben ze bij Nissan veel aandacht besteed aan het rijden. De auto is lichter, stijver en staat op een compleet nieuw onderstel. Bovendien moet het comfort op slechte wegen uitzonderlijk goed zijn. Dankzij het nieuwe platform is de auto bovendien 61 mm gegroeid en is de wielbasis fors toegenomen. Het resultaat: meer ruimte voor de inzittenden.

Twee benzinemotoren, geen diesel Nissan levert de Micra in eerste instantie met een tweetal motoren. De eerste, leverbaar vanaf november dit jaar, is een 1.2 liter driecilinder benzinemotor met een vermogen van 80 pk en een koppel van 108 Nm. De CO2-uitstoot bedraagt 115 g/km en daarmee valt de auto in de klasse van 20%-bijtelling. In 2011 voegt Nissan een 98 pk sterke versie van de 1.2 liter driecilinder aan het gamma toe. Deze motor komt met zijn uitstoot van 95 g/km zelfs in aanmerking voor 14% bijtelling. Beide motoren zijn overigens zowel leverbaar met een handgeschakelde vijfbak als een CVT-automaat. Een dieselmotor komt er niet. Nissan is er heel duidelijk over. Uit gedetailleerd marktonderzoek is namelijk gebleken dat Europese klanten die in de markt zijn voor een compacte auto een significante meerprijs betalen voor een model met een lage CO2-uitstoot, vaak door de duurdere dieselversie aan te schaffen. Op basis hiervan besloot Nissan om een moderne benzinemotor te ontwikkelen die schoner en zuiniger is dan een dieselmotor met vergelijkbare prestaties. Maar dan wel voor het prijskaartje van een benzinemotor.

Prijs en uitrusting En dat is meteen een mooi bruggetje naar de prijzen, of eigenlijk de vanafprijs die Nissan bekend heeft gemaakt: € 11.200,- voor de 1.2 Visia (80 pk). De standaarduitrusting van de Visia omvat onder meer stuurbekrachtiging, elektrische ramen vóór en ESP. De Acenta-uitvoering voegt hier nog eens een geavanceerd geluidssysteem, een volautomatische airconditioning en een cruisecontrole aan toe. Voor wie prijs stelt op innovaties als Nissan Connect - een navigatie- en audiosysteem - en Parking Slot Management, dat parkeerplaatsen 'scant' om te kijken of de Micra past, is er de Tekna-uitvoering. Opties als Intelligent Key, een glazen panoramadak, een regensensor, een start-/stopknop en een boordcomputer die allerlei praktische informatie geeft, zijn ook voorhanden. Vanaf november staat de compleet nieuwe Nissan Micra bij de dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Dit is waarom de Duitse politie invallen deed bij Mitsubishi

Autonieuws

Hyundai en Kia steken 100 miljoen euro in Britse elektrostart-up

Autonieuws

15 gemeenten goed voor helft auto-inbraken 2019

Autonieuws
Ontdek meer