Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Nissan Qashqai+2 – Zevenpersoons Nissan Qashqai+2

Nissan heeft een zevenpersoons Qashqai gepresenteerd onder de naam Qashqai+2. Deze zevenpersoons variant van de succesvolle Qashqai is 21 cm langer, biedt plaats aan vijf volwassenen en twee kinderen en biedt aanzienlijk meer bagageruimte. Dit najaar komt de Nissan Qashqai+2 op de markt.

Met de Qashqai heeft Nissan een groot succesnummer in huis. De productie in de Engelse fabriek is al flink verhoogd, want sinds zijn introductie heeft Nissan in Europa al 170.000 exemplaren weten te verkopen. Volgens de fabrikant zijn het design, de rij-eigenschappen en de ruimte aan boord de belangrijkste aankoopredenen. Aangezien maar liefst driekwart van de kopers van een ander merk komt heeft Nissan met de Qashqai een zeer goede slag geslagen.

Verlengd

Om het succes voort te zetten presenteert Nissan een tweede model binnen de Qashqai line-up. Het betreft een zevenpersoons variant. Om de twee extra zitplaatsen achterin te realiseren werd de auto met 211 mm verlengd tot 4.526 mm. De wielbasis nam met 135 mm toe tot 2.765 mm. Tegelijkertijd werden de portieren aangepast en heeft de zijlijn een andere aanblik. Ook de zijruiten werden vergroot. De achterklep en de achterbumper kregen een andere styling en het front is typerend voor de Qashqai+2. Voor veel licht in het interieur is elke Qashqai+2 uitgerust met een groot glazen panoramadak zoals dat ook op de ´gewone´ Qashqai leverbaar is. Speciaal voor dit model is het echter met 140 mm verlengd.

Zevenpersoons, extra bagageruimte

De beide voorstoelen verschillen niet van de vijfpersoons Qashqai. Vanaf de B-stijl wordt echter veel anders. Zo is de achterbank in drie delen (40/20/40) neerklapbaar, is de rugleuning instelbaar en kan het middelste deel worden neergeklapt om te dienen als opbergvakje en bekerhouder. De achterste twee zitplaatsen kunnen - zonder het verwijderen van de hoofdsteunen - geheel vlak worden neergeklapt. Nissan geeft zelf al aan dat de twee stoelen achterin enkel voor personen tot 1.60 m zijn. Voor volwassenen kan het een noodoplossing zijn voor een korte rit, maar daar houdt het ook mee op. Doordat de auto verlengd is heb je 90 liter extra bagageruimte beschikbaar wanneer er vijf zitplaatsen beschikbaar zijn. Dat komt neer op een totaal van 500 liter.

Twee- en vierwielaandrijving

Nissan levert de Qashqai+2 met voor- en vierwielaandrijving. Het All-Mode vierwielaandrijvingsysteem is beschikbaar voor de 2.0 liter dieselmotor en de beide benzinemotoren. Onder normale omstandigheden worden de aandrijfkrachten naar de voorwielen gestuurd. Wanneer de elektronica detecteert dat er sprake is van gripverlies worden ook de achterwielen ingeschakeld. In de Lock-stand worden de aandrijfkrachten in een verhouding van 57:43 verdeelt over de voor- en achterwielen.

Vier motoren

Het motorengamma bestaat uit twee benzine- en twee dieselmotoren. Het gamma start met de 1.6 liter viercilinder met een vermogen van 115 pk en een koppel van 160 Nm. De 2.0 liter viercilinder is goed voor een vermogen van 140 pk en een koppel van 200 Nm. Het dieselgamma start met de 1.5 dCi (106 pk / 240 Nm) en het topmodel is de 2.0 dCi (150 pk / 320 Nm). Wat transmissies betreft is er een handgeschakelde vijfbak voor de 1.6 benzinemotor, een handgeschakelde zesbak voor de 2.0 liter benzinemotor en de dieselversies. Een zestraps automaat is beschikbaar voor de 2.0 dCi 4WD en er is een CVT-automaat voor de 2.0 liter benzine 4WD.

Najaar 2008 leverbaar

In juli debuteert de Qashqai+2 op de London Motor Show. De auto staat in oktober bij de Nissan dealers. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Duitse rechter: 'Bedienen Tesla-touchscreen onderweg is strafbaar'

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

Autonieuws
Ontdek meer