Nieuws: Peugeot 308 – Uitgelekt, de nieuwe 308

Bij Peugeot kijkt men met grote spanning uit naar de introductie van de 308. Het model moet als opvolger van de 307 heel wat in huis hebben om het succes van zijn voorganger op z'n minst te evenaren. Het is dan ook niet zo vreemd dat Peugeot het design relatief behoudend heeft gelaten.

De 308 doet in diverse opzichten denken aan zijn voorganger, maar is uiteraard compleet nieuw. Het front doet enigszins denken aan de 207 en ook de 407 heeft designelementen aan dit nieuwe model geleend. Interieur

Het interieur laat op het eerste gezicht een meer kwalitatieve indruk achter. Voor zover dat van foto's af te bepalen valt lijkt het erop dat Peugeot heeft gekozen voor mooiere en kwalitatief hoogwaardigere materialen. Ook het gebruik van chroom en aluminium geeft een chique indruk. Traditiegetrouw zal het met de ruimte en comfort voor de inzittenden wel goed zitten.

December bij de dealers

De nieuwe 308 maakt zijn werelddebuut op de IAA in Frankfurt. Het model zal nog voor de jaarwisseling bij de dealers staan. Begin juni geeft Peugeot de eerste officiële informatie vrij.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer