Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Porsche 911 GT3 Cup S – Exclusief voor het circuit

De Porsche 911 GT3 Cup S is de zoveelste toevoeging aan het uitgebreide 911-gamma van Porsche. De GT3 Cup S is gebaseerd op de straatlegale GT3 RS, maar primair bedoelt voor gebruik op het circuit.

De in Weissach ontwikkelde en geproduceerde raceauto zal dan ook vooral te vinden zijn in internationale kampioenschappen die volgens FIA GT3 regels worden gereden. Met de 911 GT3 heeft Porsche een 911-variant in huis die onvervalst rijplezier biedt. Met zijn 415 pk sterke boxermotor en tal van technische modificaties voelt de GT3 zich zowel op het circuit als op de openbare weg thuis. Nog veel puurder is de 911 GT3 RS. Het model is lichter, krachtiger en sneller dan de ´gewone´ GT3 en biedt vooral op het circuit nóg meer rijplezier. Beide modellen zijn zowel voor het circuit als voor de openbare weg geschikt, maar Porsche gaat nu nog een stap verder. Met de komst van de GT3 Cup S wordt een auto gepresenteerd die enkel en alleen geschikt is voor circuitgebruik.

440 pk en 430 Nm

Onder de motorkap ligt een 3.6 liter boxermotor die nog verder werd geoptimaliseerd. Het vermogen van 440 pk en koppel van 430 Nm moet de GT3 Cup S in staat stellen om in een tijd van rond de 3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. Om al het extra vermogen en de hogere eisen op het circuit aan te kunnen werden de remschijven vergroot, zijn de wielkasten verbreed om zodoende bredere wielen te kunnen bergen en monteert Porsche een instelbare voorspoiler. Samen met de enorme achtervleugel moet dat voor meer neerwaartse druk op zowel de voor- als de achteras zorgen. Het onderstel werd eveneens aangepast en diverse onderdelen daarvoor werden geleend van de GT3 RSR die al diverse seizoenen ervaring in de GT2-klasse op het circuit heeft. Het interieur werd gestript waardoor alleen noodzakelijke bedieningselementen overbleven. Het gewicht is mede daardoor beperkt gebleven tot 1.170 kg.

250.000 euro

Wie met de 911 GT3 Cup wil gaan racen kan bij Porsche in Weissach terecht. De raceauto kost 250.000 euro en kan vanaf april worden geleverd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Opel Karl terugblik: Nederland is een echt Karl-land

Autonieuws

Maserati zet gedurfde stap: komt met volledig elektrische sportwagen

Autonieuws

Kom maar op met die CO2-boetes: hier is de Mercedes GLE Coupé AMG

Autonieuws
Ontdek meer