Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Rolls-Royce Ghost – In 't vat: RR Ghost Lang & Coupé

Rolls-Royce draait momenteel op de Ghost. De ´baby-Rolls´ doet het sinds de lancering buitengewoon goed. Om dit vast te houden zitten er drie nieuwe carrosserievarianten in het vat: een cabriolet, een coupé en een verlengde Ghost.

Als eerste kunnen we de Rolls-Royce Ghost Lang verwachten waarvan de prototypes zelfs al zijn gespot. Naar verwachting wordt de wielbasis 15 cm verlengd en die extra lengte komt volledig ten gunste van de achterpassagiers. Vanzelfsprekend dienen ook het dak en de portieren daarop aangepast te worden. De beslissing om eerst de verlengde Ghost te lanceren is een verstandige van Rolls-Royce. Zij hebben ook wel door dat in China de markt voor dergelijke limousines parallel groeit aan de economie aldaar. Dure, luxe limousines vinden er gretig aftrek. Het liefst met een dikke motor in het vooronder want alles draait om prestige. Voorin zal dan ook niets minder dienst doen dan de 6.0 liter V12 met 570 pk. Kortom, het zijn kansen die Rolls-Royce gewoonweg niet voorbij kan laten gaan.

Drophead (Coupé) Enige tijd na de verlengde Ghost verschijnen de cabriolet en coupé op basis van de Ghost. Als toch wel traditioneel merk gaat de eerste vermoedelijk Drophead heten, net als de open Phantom. In welke volgorde de tweedeurs modellen verschijnen is nog niet vastgesteld. Ook wil Rolls-Royce nog niet zeggen in welk jaar ze worden gelanceerd. Een preview in de vorm van een concept verschijnt er in ieder geval niet.

Geen haast met ´groen´ Hoewel Rolls-Royce niet zomaar zonder slag of stoot afscheid neemt van de majestueuzere machinerie is het wel de mogelijkheden van alternatieve aandrijflijnen aan het onderzoeken. Volgend jaar beginnen ze ermee en daarbij wordt als eerste onderzocht hoe de klandizie hierover denkt en wat ze daarvan verwachten. In tegenstelling tot sommige andere prestigieuze merken heeft Rolls-Royce geen haast met 'groene labels'. Zij vallen namelijk onder de BMW Group dat met de vele EfficientDynamics-modellen van BMW en de zuinige MINI's al aardig op weg is om te voldoen aan de emissie-eisen van de toekomst. De norm wordt namelijk per autoconcern bepaald, niet per fabrikant afzonderlijk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Subsidie op elektrische auto: Pot al na een dag half leeg!

Autonieuws

Terugroepactie Volvo: In Nederland gaat het om 100.000 auto's

Autonieuws

Subsidie op elektrische auto's voor particulieren. Hoe werkt het?

Autonieuws
Ontdek meer