Nieuws: Seat Leon – JE Design pakt de Leon aan!

Als we het hebben over Seat-tuning dan hebben we het over JE Design. De tuner uit het Duitse Leingarten weet als geen ander hoe de maximale sportiviteit uit de Spaanse modellen is te halen. Wanneer we JE Design dan ook combineren met de heerlijke Leon Cupra is het feest compleet.

Chiptuning: 285 pk

De tuner wist de 2.0 liter TFSI-motor verder te verbeteren. De motor levert in de standaard Leon Cupra een vermogen van 240 pk en een koppel van 300 Nm. Dankzij chiptuning wist JE Design de motor tot 285 pk en 385 Nm te tunen. Dat resulteert in nog verder verbeterde prestaties. Waar de standaard Leon Cupra 6,4 seconden nodig heeft om vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten weet de JE Design Cupra het in 5,9 seconden te realiseren. De topsnelheid is gestegen van 247 naar 261 km/h.

Spoilers en 19 inch wielen

De sportievere inborst van de Leon Cupra heeft dankzij JE Design ook een bijpassend karakter gekregen. Aan de voorzijde heeft JE Design een extra voorspoiler gemonteerd en is de grille vervangen door een exemplaar zonder logo. Aan de achterzijde zien we een extra opzetstuk op de achterbumper en een spoiler op het dak. Volgens JE Design zijn alle onderdelen niet enkel ter verfraaiing, maar bovendien zorgt het ook voor een positieve invloed op de aerodynamica. Wel puur voor het oog zijn de 19 inch lichtmetalen wielen met 225/35 R19 banden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Per 1 januari stijgt in vijf provincies de wegenbelasting

Autonieuws

De vernieuwde Jaguar F-Type kijkt boos

Autonieuws

Bescheiden facelift voor de Opel Insignia is bescheiden

Autonieuws
Ontdek meer