Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Shelby Mustang Eleanor GT500 – Eleanor staat te koop!

Het is waarschijnlijk één van de beroemdste auto’s van deze planeet; de Shelby Mustang GT500 die als Eleanor op het witte doek schitterde. Deze brute sportwagen uit de ‘Gone in 60 Seconds’ kaskraker kan echter van jou worden, mits je uiteraard over genoeg cash beschikt.

Het Amerikaanse veilinghuis Mecum Auctions brengt de Shelby Mustang 'Eleanor' GT500 onder de hamer die schitterde tijdens beauty en close-up shots voor Gone in 60 Seconds. Het betreft het enige exemplaar dat dus niet, zoals vele andere tot Eleanor omgebouwde look-a-likes, zwaar heeft moeten lijden voor het kunnen schieten van spectaculaire actie-scenes.

Sierpaardje De Eleanor die geveild wordt is destijds in opdracht van Buena Vista Home Entertainment ontworpen door Chip Foose, een grote naam in de wereld van custom-build auto's. Cinema Vehicle Services nam de daadwerkelijk bouw op zich. In tegenstelling tot toegetakelde Mustangs staat 'sierpaardje' Eleanor iets lager op haar 17 inch wielen en beschikt ze over fraaie details zoals centrale koplampen en ´hood pins´ die op de motorkap zijn bevestigd.

Go-Baby-Go Onder de kap galopperen 400 pony's gekoppeld aan een handgeschakelde 4-bak. Ook de nitro-installatie die in de film geactiveerd wordt aan de hand van het Go-Baby-Go knopje op de pook is aanwezig, maar werkt niet in de geveilde auto. Overigens beschikt Eleanor gewoon over stuurbekrachtiging en moderne remmen.

Privécollectie De echte Eleanor zal op 18 mei worden geveild en is momenteel in het bezit van een privéverzamelaar. Het minimale bod is niet bekend gemaakt. Voor meer informatie surf naar de website van Mecum Auctions.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Dit is waarom de Duitse politie invallen deed bij Mitsubishi

Autonieuws

Hyundai en Kia steken 100 miljoen euro in Britse elektrostart-up

Autonieuws

15 gemeenten goed voor helft auto-inbraken 2019

Autonieuws
Ontdek meer