Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Studenten tekenen toekomst van Bentley – Studenten tekenen toekomst van Bentley

Moeten Bentley's van de toekomst nog op geijkte auto's lijken? Heeft het dagelijkse wegvervoer rond het jaar 2050 überhaupt nog wel wielen? Het Britse prestigemerk vroeg het studenten van het Royal College of Arts (RCA) in London. Met deze designschetsen als inzendingen.

Geef elke designer (in spe) de vrije hand en je krijgt de interessante creaties. Zo ook Bentley nadat het merk studenten van het RCA vroeg de Bentley van de toekomst te tekenen. Waren er dan helemaal geen afgebakende grenzen? Zeker wel. Bentley stelde als 'eis' rekening te houden met de gekende merkwaarden, alsook het digitale tijdperk en de steeds sterker wordende liefde bij de automobilist voor gadgets en andere nieuwe technologieën, zoals bijvoorbeeld autonomie.

In totaal zonden 24 studenten een designcreatie in. Vier ontwerpen daarvan springen eruit volgens zowel Bentley als de docenten bij het RCA. Dat zijn de 'Luxury Soundscapes' van Irene Chiu, 'Material Humanity' door Kate NamGoong, 'Stratospheric Grand Touring' getekend door Jack Watson en 'Elegant Autonomy' names Enuji Choi.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De Nikola Badger is de zoveelste elektrische pick-up truck

Autonieuws

Fiat 500 en Panda Hybrid zijn erg gunstig geprijsd

Autonieuws

Mag je straks geen grote SUV meer rijden?

Autonieuws
Ontdek meer