Nieuws: Studenten tekenen toekomst van Bentley – Studenten tekenen toekomst van Bentley

Moeten Bentley's van de toekomst nog op geijkte auto's lijken? Heeft het dagelijkse wegvervoer rond het jaar 2050 überhaupt nog wel wielen? Het Britse prestigemerk vroeg het studenten van het Royal College of Arts (RCA) in London. Met deze designschetsen als inzendingen.

Geef elke designer (in spe) de vrije hand en je krijgt de interessante creaties. Zo ook Bentley nadat het merk studenten van het RCA vroeg de Bentley van de toekomst te tekenen. Waren er dan helemaal geen afgebakende grenzen? Zeker wel. Bentley stelde als 'eis' rekening te houden met de gekende merkwaarden, alsook het digitale tijdperk en de steeds sterker wordende liefde bij de automobilist voor gadgets en andere nieuwe technologieën, zoals bijvoorbeeld autonomie.

In totaal zonden 24 studenten een designcreatie in. Vier ontwerpen daarvan springen eruit volgens zowel Bentley als de docenten bij het RCA. Dat zijn de 'Luxury Soundscapes' van Irene Chiu, 'Material Humanity' door Kate NamGoong, 'Stratospheric Grand Touring' getekend door Jack Watson en 'Elegant Autonomy' names Enuji Choi.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Komt deze elektrische Renault van 10.000 euro ook naar Nederland?

Autonieuws

Prinsjesdag: Dit zijn de auto’s van het Koninklijk Huis

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer