Nieuws: Volkswagen Passat CC – ABT Sportsline geeft de VW Passat CC meer vermogen

De benzineversies van de Volkswagen Passat CC krijgen meer vermogen bij ABT Sportline. Wie een dieselvariant heeft moet nog even wachten. Die volgen later.

Wie onlangs z'n nieuwe Passat CC ophaalde bij de dealer, kan naar het Duitse Kempten rijden voor een vermogensboost. De bekende VAG-tuner ABT Sportsline brengt dan door middel van een vermogenskit het vermogen van de 1.8 liter TSI-motor naar 200 pk. Affabriek levert deze motor 160 pk. Het vermogen van de 2.0 liter TSI stijgt met 40 pk nadat de aanpassingen zijn verricht. Met de 240 pk moet de Passat CC vervolgens een stuk vlotter uit de startblokken komen.

Wachten bij diesel Wie een diesel in het vooronder heeft moet nog even geduld hebben. Op korte termijn zal ABT ook een powerkit voor de 2.0 liter TDI leveren. De 140 pk-versie krijgt er na een kuurtje dan 30 pk bij. Terwijl de 170 pk-variant met 190 pk weer wegrijdt uit Kempten.

Exterieur overgeslagen Op de AR en BR lichtmetalen wielen en een verlagingset na, heeft ABT de Passat CC niet aan de buitenzijde aangepakt. Het is ABT alleen maar te doen om een comfortabele coupé tot een sportieve coupé om te dopen, aldus directeur Hans-Jürgen Abt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer