Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Volkswagen Passat CC – ABT Sportsline geeft de VW Passat CC meer vermogen

De benzineversies van de Volkswagen Passat CC krijgen meer vermogen bij ABT Sportline. Wie een dieselvariant heeft moet nog even wachten. Die volgen later.

Wie onlangs z'n nieuwe Passat CC ophaalde bij de dealer, kan naar het Duitse Kempten rijden voor een vermogensboost. De bekende VAG-tuner ABT Sportsline brengt dan door middel van een vermogenskit het vermogen van de 1.8 liter TSI-motor naar 200 pk. Affabriek levert deze motor 160 pk. Het vermogen van de 2.0 liter TSI stijgt met 40 pk nadat de aanpassingen zijn verricht. Met de 240 pk moet de Passat CC vervolgens een stuk vlotter uit de startblokken komen.

Wachten bij diesel Wie een diesel in het vooronder heeft moet nog even geduld hebben. Op korte termijn zal ABT ook een powerkit voor de 2.0 liter TDI leveren. De 140 pk-versie krijgt er na een kuurtje dan 30 pk bij. Terwijl de 170 pk-variant met 190 pk weer wegrijdt uit Kempten.

Exterieur overgeslagen Op de AR en BR lichtmetalen wielen en een verlagingset na, heeft ABT de Passat CC niet aan de buitenzijde aangepakt. Het is ABT alleen maar te doen om een comfortabele coupé tot een sportieve coupé om te dopen, aldus directeur Hans-Jürgen Abt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Skoda Enyaq iV al snel 3000 euro duurder dan Volkswagen ID.4 (beide 77 kWh)

Autonieuws

Elektrische Mercedes EQC 4x4² zoekt laadpalen in het wild

Autonieuws

Tesla Roadster van Elon Musk komt aan bij planeet Mars

Autonieuws
Ontdek meer