Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Volkswagen Pick-up – Nieuwe Volkswagen Pick-up in aantocht

Nog dit jaar zal Volkswagen een compleet nieuwe pick-up presenteren. Daarmee komt er een opvolger voor de Volkswagen Taro. Uiteraard wil Volkswagen hiermee de concurrentie aangaan met onder meer de Toyota Hi-lux, Mitsubishi L200 en Nissan Navara.

De pick-up is bezig aan een kleine opmars. Nu de SUV´s een sterke voet aan wal hebben kunnen krijgen in Europa presenteren diverse fabrikanten ook pick-up´s die daarvan zijn afgeleid. Het grote voordeel is dat de pick-up´s het comfort bieden van een SUV met de praktische mogelijkheden van een pick-up. De laatste jaren zagen we onder meer de Toyota Hi-lux, Mitsubishi L200, Nissan Navara, Hummer H3T, SsangYong Actyon Sports en Isuzu Rodeo op de markt komen. Omdat de pick-up´s langzaam maar zeker een andere status krijgen acht Volkswagen de tijd rijp om ook met een dergelijk model op de markt te komen.

Opvolger van de Taro

Het is niet voor het eerst dat Volkswagen een pick-up presenteert. Eind jaren ´80 kwam de Taro op de markt. De Taro was een bijna 1-op-1 kopie van de Toyota Hi-lux waarvan slechts de badges en de grille verschilden. De nieuwe pick-up zal door Volkswagen echter wel compleet zelf worden ontwikkeld. Om de auto zo lang mogelijk stil te houden worden al lange tijd testen verreden met prototypes. Die zijn ironisch genoeg voorzien van een body van de Toyota Hi-lux. De kentekenplaten op de prototypes verraden echter dat de auto´s zijn geregistreerd in de plaats Brunswig, nabij Wolfsburg.

Voorproefje dankzij AAC Concept

De nieuwe pick-up van Volkswagen zal eind 2008 worden gepresenteerd. In 2009 zal de auto in de verkoop gaan en hij wordt ook in Europa verwacht. Hoe de auto eruit komt te zien laat zich nog slechts raden. Volkswagen gaf ons al jaren geleden wel een voorproefje met de AAC Concept. Achteraf bleek dat een voorproefje te zijn voor designstijl van de Touareg, maar feitelijk ook alvast voor deze nieuwe pickup. De foto´s bij dit artikel tonen de AAC Concept en dus niet de nieuwe pick-up. Hoe die eruit komt te zien zal Volkswagen voorlopig nog stil houden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Genesis introduceert zijn allereerste suv: de GV80

Autonieuws

Wil je nog een BMW i8? Dan moet je hem bestellen voor het te laat is

Autonieuws

Het uiterlijk van de nieuwe Toyota Mirai is een hele verbetering

Autonieuws
Ontdek meer