Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Plagiaat! Lijkt de De Tomaso P72 te veel op de Ferrari P4/5?

James Glickenhaus is niet boos. Hij is teleurgesteld. In De Tomaso, dat op het Goodwood Festival of Speed de indrukwekkende P72 onthulde. Zoals wij al eerder schreven: de machine lijkt als twee druppels op de door Glickenhaus ontwikkelde Ferrari P4/5. En dat vindt de Amerikaan zelf ook.

"Ze hebben simpelweg carbonpapier over de Ferrari P3/4 gelegd", schreef Glickenhaus op Twitter, "er elementen van onze P4/5 opgeplakt en een interieur van Horacio Pagani gestolen." Hij sloot af met de definitie van een kopie: "Een reproductie van een voorwerp, die vaak identiek, maar soms een nabootsing is."

Hommage

Voor wie de naam Glickenhaus niks zegt. De Amerikaan is een bekende autoverzamelaar. Hij kocht in 2006 een Ferrari Enzo en liet die bij Pininfarina ombouwen tot de P4/5, een moderne hommage aan de klassieke P-racewagens. Glickenhaus is ook de man die in 2014 de Ferrari Modulo van Pininfarina kocht. Hij heeft hem gerestaureerd en weer werkend gemaakt.

De Tomaso P70

En ja, de De Tomaso P72 heeft inderdaad veel weg van de P4/5 van Glickenhaus. Hij zou geïnspireerd zijn op de De Tomaso P70, een prototype dat begin jaren zestig werd ontwikkeld door Alejandro de Tomaso, Carroll Shelby en ontwerper Peter Brock. Het model debuteerde uiteindelijk in 1965 als Ghia-De Tomaso Sport 5000 op de autoshow van Turijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Land Rover Defender Hard Top: Dit is de bedrijfsauto die je wilt!

Autonieuws

Opgefriste Volkswagen Tiguan (2020) komt óók als PHEV plug-in hybride

Autonieuws

Fiat Chrysler krijgt miljardenlening van Italiaanse staat

Autonieuws
Ontdek meer