Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Skoda noemt zijn eerste elektro-suv naar zangeres Enya

Skoda zit helemaal in de ‘Orinoco Flow’ met de aankomende Enyaq: het tweede elektrische model in een serie van tien. Over de naam hebben duurbetaalde paarse broeken vast heel erg lang nagedacht, want er zit me toch een gekunsteld verhaal achter!

Goed, daar gaan we. De ‘e’ in Enyaq verwijst naar elektrische mobiliteit en de ‘q’ identificeert de auto als suv (net als bij de Kamiq, Karoq en Kodiaq). Bovendien is Enyaq afgeleid van de Ierse naam Enya, die ‘bron van leven’ betekent. Maar dan zijn we er nog niet. Enya komt van het Gaelic-woord Eithne, wat staat voor ‘essentie’, ‘levenskracht’ of ‘principe’.

Meer dan een naam

Wat dat in vredesnaam met een elektrische suv te maken heeft? Wel nu, volgens Skoda symboliseert de ‘bron van leven’ een nieuw begin in het tijdperk van elektromobiliteit. En als we denken dat Enyaq gewoon een naam is en niets meer, dan hebben we het mis, aldus Skoda. Enyaq is “authentiek” en zit “boordevol karakter en levensvreugde”. Dat u het even weet.

Volkswagen ID.4

Enyaq zou ook gemakkelijk uit te spreken zijn. Iets wat zeker niet geldt voor Citigoe iV. Het compacte stadswagentje is de eerste elektrische auto van Skoda en de Enyaq gaat de tweede worden. Hij is onderhuids hetzelfde als de aankomende elektro-suv van Volkswagen, die waarschijnlijk ID.4 gaat heten. Er komt in de nabije toekomst ook een Skoda-variant van de Volkswagen ID.3/Seat El-Born.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer