Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

SQ8 TDI: Audi krijgt maar geen genoeg van dikke diesels

In een ronkend persbericht kondigt Audi vol trots aan dat de Audi SQ8 TDI de krachtigste diesel is die je kunt kopen. Alsof er nooit een dieselgate is geweest.

De Audi SQ8 TDI is niet zomaar een snelle diesel, het is een allesverpletterende diesel, en het topmodel van de Audi Q8. Krachtiger dieselmotoren krijg je niet, zegt Audi. Waarna het trots meldt dat de Audi SQ8 goed is voor 435 pk en een koppel van 900 Nm. Ook op de sprint van 0 naar 100 is Audi stolz: dat is gepiept in 4,8 seconden. De topsnelheid is 250 km/h.

Audi SQ8 TDI

Verbruik van de Audi SQ8

We keken vol verwachting naar het verbruik van de dieselmotor, maar dat meldt Audi niet. De Volkswagen Touareg 4.0 TDI met dezelfde motor en 421 pk is goed voor 7,4 l/100 km, het verbruik van de Audi SQ8 zal daar dicht in de buurt bij liggen. Audi meldt wel dat de achtcilinder dieselmotor hulp krijgt van twee turbo's om tot zijn superieure prestaties te komen. De Audi SQ8 heeft standaard quattro vierwielaandrijving en een achttraps automaat.

Audi SQ8 staat deze zomer in de showroom

De Audi SQ8 is de eerste Audi die voorzien is van een 'Hey Mercedes'-achtige spraaksturing. Op een stoplicht afrijden was nog nooit zo leuk: de Audi SQ8 is voorzien van data die 'weet' wanneer het stoplicht op groen springt. De Audi SQ8 staat eind deze zomer bij de dealer. Wat de prijs van wordt, meldt Audi pas later.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Land Rover Defender Hard Top: Dit is de bedrijfsauto die je wilt!

Autonieuws

Opgefriste Volkswagen Tiguan (2020) komt óók als PHEV plug-in hybride

Autonieuws

Fiat Chrysler krijgt miljardenlening van Italiaanse staat

Autonieuws
Ontdek meer