Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren. Gebruik je toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu op terug.

Lees meer

Supersportwagentje pesten in de nieuwe Volkswagen Touareg R

In de jaren tachtig zou de Volkswagen Touareg R een supercar geweest zijn. Want met een vermogen van 462 pk is hij nagenoeg even krachtig als de Ferrari F40 en Porsche 959.

De Touareg R is – uiteraard, zouden we bijna zeggen – een plug-in hybride. Hij combineert een 3,0-liter V6 met een elektromotor voor 462 pk en 700 Nm. Onder de bagageruimte ligt een 14,1-kWh batterij, die volledig elektrisch rijden tot 140 km/h mogelijk maakt. De topsnelheid van de Touareg R is begrensd op 250 km/h.

Zwarte carrosseriedetails

Volkswagen heeft de Touareg R geen overdreven agressief uiterlijk meegegeven. Het topmodel van de Touareg-range is eigenlijk alleen te herkennen aan zijn zwarte carrosseriedetails, donkere achterlichten en 20-inch lichtmetalen wielen. De speciale kleur Lapiz Blue is voorbehouden aan de Touareg R, die als eerste Volkswagen tot 250 km/h semi-autonoom kan rijden.

W12 en V10

In vergelijking met eerdere über-Touaregs is de Touareg R weinig exotisch. Van de eerste generatie was een versie met 6,0-liter W12 (450 pk), maar ook een dieselvariant met tien cilinders (313 pk en 750 Nm). Na de facelift kwam de R50 op de markt, met dezelfde 4,9-liter twinturbo V10-diesel, maar dan met 349 pk en 850 Nm.

volkswagen-touareg-r-2020-9-7

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe V6 in Aston Martin Valhalla wordt sterkste Aston Martin-motor

Autonieuws

Waarom de vetste Mercedes C-klasse nooit in productie ging

Autonieuws

Ah, die goeie ouwe tijd: Volkswagen zet productierecord over 2019

Autonieuws
Ontdek meer