Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Suzuki heeft nu de op één na langste ... garantie

Met ingang van dit jaar verdubbelt Suzuki de garantie op nieuwe auto's van 3 jaar of 100.000 kilometer naar 6 jaar of 150.000 kilometer. Daarmee moet Suzuki nog slechts één merk voorlaten. Want waar was 7 jaar garantie ook alweer de standaard?

Het is overigens niet de fabrikant Suzuki die de garantietermijn verlengt, het is Suzuki Nederland. De fabrieksgarantie blijft gewoon 3 jaar, maar de importeur breidt die voor alle nieuwe auto's uit met 3 aanvullende jaren. De garantie op de carrosserie is nog steeds 12 jaar.

Uitgebreide garantie geldt ook voor hybride-onderdelen

Zes jaar Suzuki-garantie geldt voor alle nieuwe auto’s en dus ook voor de nieuwe hybridemodellen: de Swace en de Across. Voor die geldt dat de hybride-specifieke onderdelen, zoals als de gecombineerde startmotor/dynamo (ISG) en de batterij ook onder de nieuwe garantie vallen.

Waar staat Suzuki in de Nederlandse garantietop drie?

Met 6 jaar garantie komt Suzuki met stip op plaats twee binnen in de Nederlandse garantietop drie. Op nummer één staat Kia (waar 7 jaar garantie de standaard is, zo luidt de slogan) en op nummer drie staan Toyota en Lexus, Hyundai, Mitsubishi en Ssangyong. Alleen maar Japanse en Koreaanse merken in de top drie dus. Kom op, Europese fabrikanten! Die garantie van 3 of 4 jaar kan beter.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Verlieslijdend Renault presenteert reddingsplan

Autonieuws

Nee, Dacia Bigster is niet de nieuwe Dirk Diggler

Autonieuws

Dacia Spring: 4 nadelen van de goedkoopste elektrische auto van Nederland

Autonieuws
Ontdek meer