Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Tesla-bouwkwaliteit: Stuurwiel valt van gloednieuwe Model 3 af

We wisten dat de bouwkwaliteit van Tesla niet best is, maar dat het er zó slecht mee gesteld is... Een eigenaar van een net nieuwe Model 3 in Engeland had zomaar opeens het stuur van zijn elektrische zakensedan in handen, toen hij de auto na een rit van zo'n 30 kilometer achteruit inparkeerde.

Tesla krijgt de bouwkwaliteit maar niet op orde. Ook de nieuwe Model Y wordt afgeleverd met afwijkingen in de lak, scheve panelen, missende onderdelen, et cetera. Een kersverse Model 3-eigenaar keek echter wel heel raar op. Hij had de auto net een maand toen het stuurwiel opeens losliet. Zoals gezegd, niet toen hij onderweg was, maar toen hij terugkeerde en achteruit zijn oprijlaan opreed. Volgens de man had zijn Model 3 al meerdere problemen.

Missende bout

Gelukkig heeft Tesla de auto snel opgehaald en de volgende dag teruggebracht met een vastgezet stuurwiel. Tegenover de New York Post zei de eigenaar: "Tesla heeft bevestigd dat het stuurwiel niet vastzat met een bout. Ze gaan nu kijken wat er tijdens de productie is misgegaan."

Ford Fusion

Overigens is Tesla niet de enige fabrikant waarbij dit is gebeurd. Onder meer Ford heeft in de Verenigde Staten problemen gehad. Kopers van de Ford Fusion - een sedan die overeenkomsten heeft met de Mondeo - rapporteerden loszittende stuurwielen. Ford zag zich genoodzaakt om in 2018 bijna anderhalf miljoen auto's terug te roepen. Bij de Fusion was de bevestigingsbout door een ontwerpfout niet lang genoeg. Bij de Tesla Model 3 miste de bout gewoon helemaal.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Opel Mokka prijzen allemaal bekend: welke versie moet je hebben?

Autonieuws

Nieuwe BMW 4-serie Cabrio is zowaar elegant

Autonieuws

Hyundai i20 N Line heeft zich lekker sportief aangekleed

Autonieuws
Ontdek meer