Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Update voor jouw Polestar 2 - Wil je 68 pk extra? Dat is dan 1000 euro

Heb jij een Polestar 2 Long Range Dual Motor? Dan kun je de 408 pk en 660 Nm sterke elektromotoren sinds deze week een vermogensboost geven. Polestar biedt nu een over-the-air-update aan, die de aandrijflijn van de Long Range Dual Motor een heel stuk krachtiger maakt.

Er zijn momenteel drie versies van de Polestar 2: de Standard Range Single Motor (224 pk, 444 km), de Long Range Single Motor (231 pk, 542 km) en de Long Range Dual Motor (408 pk, 482 km). Van die laatste rijden waarschijnlijk de meeste rond, aangezien die al sinds 2020 op de markt is.

Polestar 2-upgrade alleen voor kopers

Toch is de over-the-air-update maar voor een beperkt aantal Polestar 2-rijders beschikbaar. Leaserijders kunnen er niet van profiteren, alleen mensen die de elektrische sedan daadwerkelijk hebben gekocht. En dat zullen er in Nederland niet meer dan een paar zijn. 0-100 km/h-tijd omlaag naar 4,4 seconden

Maar ben jij zo iemand die uit eigen zak ruim 50.000 euro neergeteld voor een Polestar 2 Long Range Dual Motor? Dan kun je nu dus 1000 euro extra bijleggen voor een mooie update. De nieuwe programmatuur tilt de twee elektromotoren van 408 pk en 660 Nm naar 476 pk en 680 Nm. Het resultaat is een 0 naar 100 km/h-sprint in 4,4 seconden. Dat was 4,7 seconden.

Polestar stuurt jou nieuwe stickers op

Volgens Polestar heeft de over-the-air-update geen negatief effect op het verbruik van de Long Range Dual Motor, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Voor de nodige street cred stuurt de fabrikant je na de upgrade een paar stickers: een Polestar Engineered-plakplaatjes voor in de grille en twee spec-stickers voor achter de voorwielen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Is de elektrische Kia EV6 te klein voor je? Wacht dan op deze Kia EV9

Autonieuws

Audi Q4 E-Tron: actieradius gemeten bij 100 en 130 km/h

Autonieuws

Dit is de gefacelifte Volkswagen T-Roc! En nee, de T-Roc is niet die kleine ...

Autonieuws
Ontdek meer