Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Waarom het niks zegt dat Tesla 1 miljoen Cybertruck-preorders heeft

De Tesla Cybertruck werd in november 2019 onthuld. Ergens denken we nog steeds dat het een grap is, maar toch heeft Tesla in de afgelopen anderhalf jaar meer dan 1 miljoen reserveringen voor de bizarre pick-up ontvangen. Indrukwekkend, maar eigenlijk zegt dat getal helemaal niks ...

De Tesla Cybertruck komt uit de fantasie van een kind. Hoe anders verklaar je het 'primitieve videogamegraphics'-uiterlijk en de ruiten van gepantserd glas (die tijdens de presentatie niet bestand waren tegen een bal). Bovendien lijkt het er sterk op dat de Cybertruck in zijn huidige vorm niet in Europa verkocht mag worden. Zijn carrosserievorm en zijn exoskelet van roestvrij staal zijn desastreus voor de voetgangerveiligheid.

Productie Tesla Cybertruck uitgesteld naar 2022

Hoe dan ook, dat weerhoudt mensen er niet van om massaal preorders te plaatsen. Tesla heeft inmiddels meer dan 1 miljoen reserveringen voor de Cybertruck ontvangen. De productie van de achterwielaangedreven versie - met een actieradius van 400 kilometer - zou eind 2021 al beginnen, maar is uitgesteld naar ergens in 2022. Volgens Tesla komt er ook een Cybertruck met twee en zelfs drie elektromotoren (bereik van respectievelijk 500 en 800 kilometer).

Meer dan 1 miljoen reserveringen in anderhalf jaar

De 1 miljoen reserveringen die Tesla voor de Cybertruck heeft, zeggen weinig. Je kunt voor 100 euro je naam op de wachtlijst laten zetten, dus dat hebben veel mensen uit nieuwsgierigheid gedaan. De drempel is in het geval van de Cybertruck veel lager dan normaal. Voor de Tesla Model 3 moest je bijvoorbeeld 1000 euro aanbetalen om een reservering te krijgen. En dat zag je in het aantal reserveringen, dat anderhalf jaar na de onthulling op zo'n 455.000 lag.

tesla-cybertruck-2021-22-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

7 vragen over de DS 4: waarom hij heel Frans, maar ook een beetje Duits is

Autonieuws

Hoezo actieradiusangst? EV-bezitters maken meer kilometers dan brandstofrijders

Autonieuws

Prijs Volvo C40 Recharge - Je betaalt een schijntje meer dan voor de elektrische Volvo XC40

Autonieuws
Ontdek meer