Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Welkom in de nieuwe Audi Q7! Zie jij wat hier nieuw is?

Dit is het dashboard van de vernieuwde Audi Q7. Toen de foto’s binnenkwamen, zochten we direct naar één ding: het uitschuifbare navigatiescherm dat in de oude Q7 uit het dashboard omhoog kwam. Toen was dat luxe, nu niet meer. Dit heeft de Audi Q7 anno 2019 te bieden.

Welkom in de nieuwe Audi Q7!

Net als zijn merkbroertjes, krijgt de Q7 twee grote touchscreens voor het bedienen van alles van de stoelventilatie tot het navigatiesysteem. Spraakbesturing an sich is niet nieuw, maar wel dat Alexa – de stemservice van Amazon – antwoord geeft. Een nieuwe service genaamd Audi Traffic Light Information laat de Audi-rijder profiteren van de 'groene golf'. Dit klinkt ideaal, maar werkt alleen in geselecteerde Europese steden.

Verschillen van de buitenkant

Van de buitenkant lijkt de Audi Q7 op andere moderne Q-modellen. Dat betekent een grote, achthoekige grille met een gerestylede voorbumper met forse luchtinlaten opzij. Nieuw zijn de optionele HD Matrix LED-koplampen met laserlicht. Een horizontale chroomstrip op de achterklep verbindt de twee lichtunits met elkaar. Imposant is de Audi Q7 (2019) absoluut, met zijn lengte van 5,05 meter (een fractie meer dan eerst) en hoogte van 1,74 meter.

Mild Hybrid voor de Audi Q7

Welke verbrandingsmotor je ook kiest, ze hebben allemaal mild-hybrid technologie. Door remenergie terug te winnen en met een kleine elektromotor weer terug in de auto te 'duwen', kan 0,7 liter per 100 kilometer bespaard worden. Ook worden alle motoren in de nieuw Audi Q7 gekoppeld aan een achttraps automaat.

Audi Q7 op diesel, benzine later

De Audi Q7 (2019) komt half september naar Nederland. Eerst alleen met een dieselmotor. Kort erna volgen een benzineversie en een plug-in hybride.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Prijs Volvo C40 Recharge - Je betaalt een schijntje meer dan voor de elektrische Volvo XC40

Autonieuws

Prijs Toyota Yaris Cross - Je betaalt 5300 euro meer dan voor een Yaris

Autonieuws

Elektrische BMW iX M60 is sneller dan zijn controversiële schaduw

Autonieuws
Ontdek meer