Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren. Gebruik je toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu op terug.

Lees meer

Wintersportende Tesla-rijders kwamen in lange laadpaalfile terecht

Hey, eigenwijze Tesla-rijders! We hadden jullie nog zó gewaarschuwd: ga niet met z’n allen tegelijk naar de wintersport. Maar dat deden jullie afgelopen zaterdag toch. En dat resulteerde in files bij een aantal laadstations in Duitsland.

Deze beelden zijn gemaakt langs de snelweg A3 bij Willroth. Bij de Tesla Supercharger aldaar – vlak naast de EGO Erotikfachmarkt Oberhonnefeld – stond een lange rijd Nederlandse Tesla’s te wachten op een vrij plekje aan de laadpaal. En aangezien een beetje Model 3 dertig minuten aan de snellader moet hangen voor een volle accu, kun je je voorstellen dat de vakantiegangers in de laadfile een paar uur hebben staan duimendraaien.

Waarom niet doorgereden?

Misschien hadden ze beter 21 kilometer kunnen doorrijden op de A3, want daar is de volgende Tesla Supercharger gesitueerd. Mogelijk hebben de heren en dames Tesla-rijders dat niet gedaan omdat ze niet meer voldoende range hadden. In de rij zien we vooral Model 3’s staan, die ongetwijfeld zwaar beladen zijn (eentje heeft zelfs een koffer op dak). Niet alleen dát heeft een negatieve invloed op de actieradius, maar ook het rijden van 130 km/h op de autobahn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Goedkope krachten: Land Rover Discovery Sport en Range Rover Evoque P300e als PHEV (2020)

Autonieuws

Recordproductie: Tesla draait beste eerste kwartaal ooit

Autonieuws

Waarom de coronacrisis Volkswagen 2 miljard euro per week kost

Autonieuws
Ontdek meer