Audi A3 1997 te koop: tweedehands en nieuw

Audi A3 1997

Audi A3: de Olympische Spelen als katalysator

Audi is van oorsprong opgericht door een ex-Benz werknemer. Deze richt in 1899 Horch Automobielwerke op. Horch is in het Latijn Audi, waarmee de merknaam geboren is. De Olympische Spelen, die in 1936 in Duitsland worden gehouden, dienen als inspiratie voor het logo met de in elkaar gehaakte ringen.

Prettige middenklasser

De Audi A3 1997 is de eerste generatie van dit model, dat in 1996 voor het eerst op de markt komt. Dit model is gebaseerd op de VW Golf. Audi breekt met dit model ook de traditie van het plaatsen van motoren in de lengterichting. Aanvankelijk wordt het model alleen geleverd als 3-deurs hatchback, later volgt de 5-deurs en de cabriolet.

Veelzijdig en comfortabel

Een tweedehands Audi A3 1997 is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Van 101 tot 150 pk in een benzinemotor tot 90 tot 110 pk in een dieseluitvoering. Het dieselmodel is alleen verkrijgbaar met voorwielaandrijving, de benzinemotor zowel met voorwielaandrijving als vierwielaandrijving. Ook als gebruikte auto kan deze compacte middenklasser zich prima staande houden in het huidige verkeer.