Audi A3 2004 te koop: tweedehands en nieuw

Audi A3 2004

Historie van de Audi A3

Audi is een Duitse autofabrikant die sinds 1965 deel uitmaakt van Volkswagen AG. Oprichter is August Horch, die zijn naam na een vertaling in het Latijn, aan het bedrijf heeft gegeven. De autofabriek dateert van het begin van de vorige eeuw en was vanaf de jaren 30 van een samenwerking van vier verschillende merken, wat het logo met vier in elkaar gehaakte ringen verklaart. Daarnaast lieten ze zich inspireren door de Olympische Spelen van 1936. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er geen auto's, maar pantservoertuigen en andere legervoertuigen gebouwd voor het leger van Hitler. Na een periode van 25 jaar hervat de fabriek de civiele productie en in de jaren 70 van de vorige eeuw kwamen modellen als de 65, 50, 80 en 100 op de markt.

De introductie van de Audi A3

De Audi A3 zag in 1996 het levenslicht en wordt nog altijd geproduceerd. Het was een hatchback model en in tegenstelling tot bijvoorbeeld de A4 en A6 was de Audi A3 geen opvolger van een eerdere reeks met een andere benaming. Met de Audi A3 2004 bracht de fabrikant dan ook een compleet nieuw model op de markt. De auto wordt tot op heden geproduceerd in Duitsland en in Hongarije. Van meet af aan viel het model goed in de smaak bij de zakelijke rijder, want al was de Audi A3 compact in afmetingen, de uitstraling en de rijkwaliteiten konden zich meten met die van een grote auto. De latere modellen, zo ook de Audi A3, kregen een wat opvallender karakter met nadrukkelijk aanwezige wielkasten, stoere koplampen en een zesversnellingsbak. Al met al gaat van de Audi A3 2004 een soort status uit die voor een bepaalde doelgroep aantrekkelijk is.

Bijzonderheden van de Audi A3 2004

De rijkwaliteiten van de Audi A3 zijn, zoals die van een Audi verwacht mogen worden: comfortabel en sportief. De Audi A3 2004 reageert zeer direct op bewegingen met het stuur. Het is een wagen met een snelle sprint, handig bij het inhalen op provinciale wegen. Het is geen zuinige auto. De CO2-uitstoot is 148 g per kilometer en het gebruik was, toen de auto nieuw op de markt kwam 1 op 18. Daar staat tegenover dat de dieselmotor, die de meeste zakelijke rijders zullen kiezen, een vermogen van 140 pk levert met een topsnelheid van 207 km/h, die behaald kan worden in slechts 91, 5 seconde. Voor wie een betaalbare auto met uitstraling zoekt, is tweedehands Audi A3 2004 een goede keuze.