Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Verkooptips
Verkooptips

Een auto verkopen: Vijf tips voor een succesvolle deal

De auto heeft zijn langste tijd gehad en er is meer ruimte en geld nodig voor een nieuwe? Deze tips en trucs maken van uw particuliere autoverkoop een succes.

Een auto verkopen: Met deze tips is het een succes!

Kan ik de auto beter particulier of via een dealer verkopen? Welke prijs vraag ik? En is de APK het nog waard? Wie zijn auto particulier wil verkopen, moet zich goed voorbereiden en vooraf enkele vragen beantwoorden. Met de volgende vijf tips en trucs zult u slagen in het verkopen van uw auto:

Tip 1: Particulier of aan een dealer - kies het juiste type verkoop

De belangrijkste vraag bij de verkoop van een auto is: Hoeveel tijd en moeite wil ik investeren? Als de procedure als vervelend wordt ervaren en idealiter geen minuut langer mag duren dan nodig, raden wij aan om aan een dealer te verkopen, bijvoorbeeld via onze directe verkoop. Als u geniet van de verkoop en alle rompslomp die daarbij komt kijken, zoals het plaatsen van een advertentie en het organiseren van proefritten, kunt u de auto particulier verkopen. Bij een particuliere autoverkoop is een hogere prijs niet gegarandeerd, maar vaak wel.

Selling car privately

Tip 2: Autowaarde verhogen verhoogt de verkoopprijs

Het verkopen van defecte auto's of auto's met een zeer hoge kilometerstand is een hele uitdaging. Om de waarde van een voertuig toch te verhogen, zijn er enkele tips:

  1. Auto prepareren: Naast een goede technische staat met eventuele reparaties is een *professionele autopreparatie de moeite waard om het voertuig het beste voor de dag te laten komen.

  2. Onderhoudsboek bijgewerkt: Bewijzen van onderhoud en inspectie zijn bijzonder overtuigend en verhogen de prijs. Een auto met een onderhoudsbeurt en een zo recent mogelijke APK is hier het optimum.

  3. Speciale uitrusting: Speciale uitrusting waar vraag naar is, heeft ook een positief effect op de prijs.

Schadeauto verkopen

Het te koop aangeboden voertuig is een schadevoertuig? Tips voor de succesvolle verkoop van een schadevoertuig vindt u in de gids "Een schadevoertuig verkopen".

Tip 3: Een auto online verkopen: Schrijf een overtuigende advertentie

Het kost wat tijd om de auto goed te presenteren. Als u uw auto online wilt verkopen, moet u met extra zaken rekening houden. Dit is wat een online advertentie goed maakt:

  • Naast informatieve foto's en een beschrijving van de voordelen mogen de gebreken en schade aan het voertuig niet onvermeld blijven.
  • Stel de prijs niet te hoog vast - dit heeft een afschrikkend effect op potentiële kopers.
  • Stel de prijs niet te laag vast - dat ontneemt de onderhandelingsruimte.

Goede foto's en de juiste prijs

Onscherpe foto's in het halfdonker, een overdreven vraagprijs en onvolledige informatie geven geen goede indruk van de auto en bemoeilijken de online verkoop. Onze gratis taxatie helpt om de gulden middenweg te vinden en de auto tegen de optimale prijs te verkopen.

Tip 4: Creëer vertrouwen bij het particulier verkopen van een auto

U hoeft geen slimme verkoper te zijn om een goede indruk te maken op potentiële kopers. Het is veel belangrijker om vertrouwen te scheppen bij de koper. De volgende tips zullen helpen om een betrouwbare indruk te maken wanneer u een auto particulier verkoopt:

  • Snel reageren op vragen en vragen over het voertuig snel en volledig beantwoorden.
  • Wees transparant en verberg geen belangrijke details.
  • Biedt een proefrit aan om vertrouwen op te bouwen.
  • Houd een verkoopcontract klaar bij de verkoop van een auto.

Tip 5: Speel altijd op veilig

Iedereen die zijn auto particulier verkoopt zal ook één of twee zwarte schapen tegenkomen. Bedrog bij autoverkoop zijn niet ongewoon en raken kopers vaak waar het pijn doet. In de meeste gevallen verloopt de verkoop van de auto echter vlekkeloos.

Met onze geteste koopovereenkomst voor voertuigen staan verkoper en koper geheel aan de zekere kant. Daar kan iedereen als particuliere verkoper de aansprakelijkheid voor materiële gebreken uitsluiten en ook onmiddellijk de voor de uitschrijving van de auto vereiste bewijsstukken aan de autoverzekering en de wettelijke aansprakelijkheid sturen.

Samenvatting: De juiste tips helpen bij het verkopen van een auto

Wilt u nog een reparatie uitvoeren of de auto meteen verkopen? Elk jaar worden autobezitters die hun voertuig particulier willen verkopen met deze en vele andere vragen geconfronteerd. Met de juiste tips en trucs, zoals het vooraf professioneel prepareren van het voertuig of een bewijs van onderhoud en keuring, wordt de autoverkoop een succes!

Veel gestelde vragen over het verkopen van een auto

De auto kan particulier worden verkocht, bijvoorbeeld via een advertentie op een online platform, of rechtstreeks aan een betrouwbare dealer. Wanneer u een advertentie op ons platform plaatst, zullen verschillende dealers een bod uitbrengen - en misschien kunt u zelfs uw volgende auto inruilen.

Wanneer en of de auto bij verkoop moet worden afgemeld is niet wettelijk voorgeschreven. De beslissing ligt bij de verkoper zelf.

Alle artikelen

auto-kaufen

Auto verkopen aan een dealer - zo pak je dat aan

Advies · Aan de slag met de verkoop
All raise the sellingchance - premium and plus listings

Snel je auto verkopen, hoe doe je dat?

Advies · Aan de slag met de verkoop
Auto verkooptips

Advertentietips voor het verkopen van een auto

Advies · Aan de slag met de verkoop
Ontdek meer