Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren
Verkooptips
Verkooptips

Adverteren met foto's

Fotohandleiding downloaden

Fotohandleiding

Een foto zegt meer dan duizend woorden – maar een foto heeft nog een andere belangrijke functie: hij toont de staat van een auto. Onze tip luidt daarom: gebruik altijd alle 15 foto's die u maximaal kunt plaatsen. Advertenties met foto's worden namelijk duidelijk vaker aangeklikt.

Voorbereiden

U kunt het beste een digitale camera of een smartphone gebruiken, bij voorkeur met zoomfunctie. Reinig uw auto zorgvuldig van binnen en buiten: de lak moet glanzen en het interieur moet schoon en opgeruimd zijn. Maak de foto's bij daglicht en indien mogelijk zonder flitser. Plaats de auto voor een neutrale achtergrond, op een parkeerplaats of voor een huismuur. Voorkom een omgeving die kan afleiden of personen op de foto's.

Fotograferen

Stel uw camera in op de automatische opnamefunctie, bij voorkeur zonder datumweergave. Een resolutie van 5 miljoen pixels is ruim voldoende. Fotografeer uw auto frontaal van voren en achteren. Maak ook foto's schuin van de zijkant, fotografeer de kofferruimte en het interieur. Maak foto's van het dashboard (zet de auto op contact zodat de verlichting is ingeschakeld) met de kilometerstand, van de middenconsole, de stoelen voor en de achterbank. Fotografeer tevens speciale toebehoren of accessoires en eventuele beschadigingen en deuken die u ook in de advertentietekst hebt genoemd. Maak gerust meer dan 15 foto's, zodat u later de 15 beste foto's kunt selecteren.

Foto's bewerken en uploaden

Sla de foto's als JPG-bestanden in een map op uw computer op. Elke afzonderlijke foto mag niet groter zijn dan 400 kB, anders kunt u deze niet uploaden. Bekijk alle foto's rustig en kies de 15 beste uit – houd hierbij rekening met alle perspectieven. Een logische volgorde is voor de potentiele autokopers prettiger om te bekijken. Bij het opstellen van uw advertentie kunt u de foto's per stuk of allemaal samen uploaden. Kies uit alle foto's het meest aansprekende kiekje als hoofdfoto, bijvoorbeeld waar uw auto schuin van voren te zien is. Nu advertentie plaatsen

Alle artikelen

Snel je auto verkopen - hoe doe je dat?

Auto verkopen · Aan de slag met de verkoop

Auto verkopen en kentekenbewijs overschrijven

Auto verkopen · Aan de slag met de verkoop

Kentekenbewijs kwijt - wat nu?

Auto verkopen · Aan de slag met de verkoop
Ontdek meer