Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren
Verkooptips
Verkooptips

Auto schorsen

Of u een auto voor de verkoop schorst, is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of u hem nog gebruikt. Als u de auto nog wilt gebruiken mag u hem niet schorsen. Als u al een andere auto heeft gekocht en verwacht dat de auto niet snel verkocht zal worden kan het interessant zijn om hem te schorsen.

Het is uw eigen beslissing of u de auto al dan niet schorst. Houd hierbij wel rekening met het volgende: een geschorste auto mag niet meer langs de openbare weg worden geparkeerd of op de openbare weg komen. Daarom kan er met een geschorste auto ook geen proefrit op de openbare weg meer worden gemaakt. Het is dus handiger om de auto niet te schorsen. Na de verkoop wordt de auto op de nieuwe eigenaar overgeschreven. U kunt een auto maximaal 1 jaar schorsen, en kunt dit online op de website van het RDW regelen. Hiervoor heeft u nodig:

  • Uw Digid inlogcodes
  • De kentekenbewijzen
  • Uw gegevens om via iDeal te betalen

Opmerking

U mag met een geschorste auto niet de openbare weg op! Denk dus goed na of u uw auto echt niet meer gaat gebruiken (mogelijke proefritten zijn niet mogelijk met een geschorste auto) voordat u uw auto schorst.

Alle artikelen

Op de juiste manier onderhandelen

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen

Proefrit tijdens de verkoop

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen

Veilige betaling

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen
Ontdek meer