Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

8 betaalbare auto’s met open dak

Op zomerse dagen is weinig leuker dan een ritje in een cabrio maken. Wie denkt dat een auto met open dak per definitie prijzig is, heeft het mis. Hieronder acht betaalbare opties op een rij.

Ben je van plan om een cabriolet aan te schaffen, dan helpt het om eerst de mogelijkheden te verkennen. Zodra je die op een rijtje hebt kan de zoektocht naar de perfecte match van start. Op AutoScout24, het grootste autoplatform van Nederland en Europa, staan meer dan 10.000 auto’s met open dak (en ruim 230.000 zonder) te koop.

1. Peugeot 206 CC

De vertrouwde 206, maar dan met een open dak. Deze CC is een mix tussen een coupé en een cabrio: vandaar de twee C’s. De auto was meteen vanaf de introductie in 2001 al een grote hit.

2. Volkswagen New Beetle Cabrio

Het design van de New Beetle is gebaseerd op de klassieke Kever. De ronde ramen en het ingeklapte dak dat op de achterklep ‘leunt’, maken van de cabrio-versie een echte blikvanger.

3. Mini Cooper Cabrio

De Mini Cooper is ook al zo’n uiterst succesvolle moderne interpretatie van een onbetwiste klassieker. In 2005 kwam de eerste cabrio-versie op de markt, gevolgd door een tweede generatie in 2009.

4. Fiat 500C

De Fiat 500 sluit het rijtje remakes af. Minder compact dan het onmogelijk kleine origineel, maar alsnog zeer bescheiden van formaat. Het grote vouwdak van de 500C glijdt met een druk op de knop naar achteren.

5. Ford Mustang Convertible

Voor de ultieme roadtripervaring gaat er niks boven een Amerikaan met open dak. De Ford Mustang Convertible is een parel onder de cabrio’s, verkrijgbaar in vele verschillende gedaantes: van het origineel uit 1964 tot de zesde generatie uit 2015.

6. Audi TT Roadster

Elk van de drie generaties van de Audi TT is als coupé en als roadster uitgebracht. De ronde lijnen maken deze auto een opvallende verschijning. Door het dak te openen worden de karakteristieke hoofdsteunen zichtbaar.

7. Toyota MR2 Roadster

Ook de MR2 Roadster van Toyota kenmerkt zich door een soepel ontwerp en sportieve uitstraling. De Japanner is vanwege de beperkte ruimte niet heel praktisch voor dagelijks gebruik, maar leent zich uitstekend voor zonovergoten toerritten.

8. BMW Z3 Roadster

De Z3 Roadster was een instant hit bij de introductie in 1996. Pierce Brosnan reed erin rond in GoldenEye. Een vrij logische keuze: deze roadster is snel, stijlvol en sexy, net als James Bond.

Vind jouw betaalbare cabrio

Toe aan een auto met open dak? De perfecte match vind je gegarandeerd bij AutoScout24. Op AutoScout24.nl of in de app met meer dan 2,5 miljoen downloads kun je snel en gericht op zoek naar je droomauto. Ook voor verkopers biedt het autoplatform uitkomst, want een advertentie plaatsen is gratis.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer