Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

ANWB: 'We moeten thuiswerken, anders komen de files terug'

De ANWB trapt een open deur in. We moeten met zijn allen thuis blijven werken, vindt de organisatie, anders komen … je verwacht het niet … de files terug. Daarom moeten werkgevers nu aan de slag gaan met een thuiswerkbeleid voor na de coronacrisis, aldus de ANWB.

In de afgelopen periode hebben veel werkenden min of meer noodgedwongen thuisgewerkt. En het grootste deel is daar hartstikke positief over. De ANWB deed representatief onderzoek onder 2000 Nederlanders. Van hen wil 60 procent ook na de coronacrisis twee of meer dagen blijven thuiswerken. Slechts 21 procent wil weer iedere dag naar kantoor.

Verkeersintensiteit alweer op pre-coronaniveau

Dankzij het massale thuiswerken van de afgelopen tijd is het aantal files in de spits drastisch afgenomen, terwijl de verkeersintensiteit momenteel al weer op het niveau van voor de coronacrisis ligt. De ANWB wil daarom het positieve sentiment over thuiswerken benutten voor het terugdringen van de drukte in de spits.

Nú werken aan een thuiswerkbeleid

Werkgevers moeten nú gaan werken aan een thuiswerkbeleid voor na de coronacrisis, zegt de organisatie. Niet alleen om aan de wensen van de thuiswerkende medewerkers te voldoen, maar ook om files tijdens de spits te beperken en spitsdrukte in het openbaar vervoer weg te nemen. Mensen die geen alternatief hebben, kunnen zo comfortabel en zonder oponthoud reizen.

Onderzoek onder ANWB-medewerkers

De ANWB deed ook onderzoek onder 1200 eigen medewerkers. Zij zouden graag willen dat na de crisis twee of drie dagen thuiswerken de norm wordt. De uitkomsten van het onderzoek zegt de ANWB te hebben gebruikt voor een visie op thuiswerken, werken op kantoor en het mijden van de spits.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer