Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bellen achter het stuur? Dan betaal je straks 40 procent méér boete!

De verkeersboetes voor 2021 stonden eind vorig jaar al vast, maar er worden binnenkort een paar wijzigingen doorgevoerd. Zo wordt het gebruik van je mobiele telefoon achter het stuur straks flink zwaarder bestraft. De boete gaat omhoog van 240 euro naar 340 euro!

De ministerraad is akkoord gegaan met enkele voorstellen van demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Hij wil de boetes voor een paar ernstige vergrijpen flink omhoog hebben, zoals voor het in je hand hebben van een mobiele telefoon tijdens het rijden en het geen voorrang verlenen aan een ambulance of brandweerauto. De sancties voor beide overtredingen gaan van 240 euro naar 340 euro.

Boetes ook voor onnodig links rijden omhoog

Ook ben je meer geld kwijt als je wordt gepakt voor onnodig links rijden. Of als je onderweg bent met een minderjarig kind dat niet in de gordel zit. De politie schrijft daar nu nog 140 euro voor uit, maar dat gaat later dit jaar naar 240 euro. Tenminste, als de voorstellen van Grapperhaus door de Tweede Kamer wordt goedgekeurd.

Lage snelheidsovertredingen worden goedkoper

Door de boetes voor minder ernstige vergrijpen omlaag te brengen, denkt de minister het draagvlak in de samenleving te vergroten. Wie straks minder dan 10 km/h boven de maximumsnelheid rijdt, betaalt een 15 procent lagere boete dan nu het geval is. Het parkeren op een parkeerplek voor gehandicapten kost je dan 300 euro in plaats van 390 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Drie voordelen en drie nadelen van de Renault Megane E-Tech Electric

Autonieuws

Wij zouden hele erge dingen doen voor een Porsche 911 Turbo van Singer

Autonieuws

Waarom de Cupra Born nu een stuk verder komt op een volle accu

Autonieuws
Ontdek meer