Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Brandweerduikers Amsterdam vinden Ferrari op bodem van het IJ

Duikers van de Amsterdamse brandweer keken raar op tijdens een recente oefening in het IJ. Op de bodem van de rivier vonden ze een heuse Ferrari, al hadden ze dat niet meteen door. De Italiaanse sportwagen ligt op zijn kop in het water, verborgen onder een flinke hoop zand en modder.

Het kenteken van de auto is nagetrokken, aldus de Amsterdamse omroep AT5, en het blijkt om een Ferrari Mondial uit 1987 te gaan. De Ferrari is inmiddels boven water gehaald; hij is zesentwintig jaar geleden als gestolen opgegeven. De politie gaat nu uitzoeken of er misschien een misdrijf mee gepleegd is.

Ferrari Mondial was een absoluut verkoopsucces

De Ferrari Mondial werd van 1980 tot en met 1993 geleverd, als vierzits coupé en cabriolet. Voor de aandrijving zorgde een 3,0-liter V8 met 241 pk, die in latere modellen groeide naar een 3.2 met 270 pk (Mondial 3.2) en een 3.4 met 300 pk (Mondial T). Ferrari verkocht in dertien jaar zo'n 6000 exemplaren van de Mondial, waarmee de auto een absoluut verkoopsucces was.

Bij liefhebbers is de Ferrari Mondial weinig populair

Bij verzamelaars en liefhebbers is de Ferrari Mondial weinig populair, met name vanwege zijn Pininfarina-design, dat niet bij iedereen in de goede smaak valt. Kijk je op Autoscout24.nl, dan is de Mondial momenteel de meest betaalbare tweedehands Ferrari. Vanaf 38.000 euro kun je er al een vinden. De prijzen lopen zo tot 58.000 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer