Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

CDA: 'Gebruik Rijkswaterstaat-camera's om verkeershufters te pakken'

De camera's van Rijkswaterstaat moeten worden ingezet om asociaal rijgedrag aan te pakken. Regeringspartij CDA wil de wet zodanig aanpassen dat op basis van de camerabeelden boetes kunnen worden uitgedeeld.

Momenteel zijn de camera's er alleen om bijvoorbeeld verkeersdrukte te registreren. Het CDA wil ze echter ook gaan gebruiken om automobilisten te beboeten voor bumperkleven of het negeren van een rood kruis. Op termijn moeten 'slimme' camera's zelfs bellende bestuurders kunnen betrappen.

Pakkans moet omhoog

Volgens het CDA moet de pakkans flink omhoog, anders blijft hufterig gedrag in het verkeer te vaak onbestraft. Afgelopen maart meldde de politie dat het aantal verkeersruzies in zes jaar tijd meer dan verdubbeld is naar 6400.

Gevaarlijke situaties

In meer dan de helft van de gevallen ontstaat een gevaarlijke situatie op de weg, bijvoorbeeld doordat automobilisten abrupt remmen of elkaar proberen af te snijden. Ook gebeurt het met enige regelmaat dat een verkeersconflict uitmondt in een vechtpartij.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Subsidie elektrische auto: Overheidspotje is al voor 90 procent leeg!

Autonieuws

Interview Max Verstappen: "Een overwinning is inmiddels niet meer goed genoeg"

Autonieuws

Eerste Renault Mégane Plug-in Hybrid is er vanaf 30.990 euro

Autonieuws
Ontdek meer