Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Cupra gaat elektrisch, lanceert coupé-suv op IAA Frankfurt

Wonderlijk 'merk', dat Cupra. Het werd vorig jaar afgesplitst van Seat en lijkt zich vooralsnog te gaan richten op sportieve SUV's. Cupra levert al de Ateca, presenteerde dit jaar de Fermentor en komt in september met een nieuw studiemodel: een vierdeurs cross-over.

We schrijven 'wonderlijk merk' omdat Seat op twee gedachten lijkt te hinken. Begin vorig jaar heeft de fabrikant zijn sportieve label Cupra als zelfstandig merk neergezet, maar desondanks wordt de Leon Cupra nog steeds als Seat geleverd. Het zal een overgangsfase zijn.

Driehoekig Cupra-logo

Het eerste model dat onder de merknaam Cupra verscheen, was de 300 pk sterke variant van de Ateca. Die is niet getooid met het bekende S-embleem, maar kreeg een eigen driehoekig Cupra-logo aangemeten. Naar verwachting krijgt hij over niet al te lange tijd gezelschap van de Fermentor.

Vierdeurs coupéachtige suv

Die laatste is niet als Seat ontwikkeld, maar als Cupra. Iets wat ook geldt voor het nog naamloze studiemodel dat in september op de IAA in Frankfurt staat. Het is een vierdeurs coupéachtige suv met een volledig elektrische aandrijflijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Subsidie op elektrische auto: Pot al na een dag half leeg!

Autonieuws

Terugroepactie Volvo: In Nederland gaat het om 100.000 auto's

Autonieuws

Subsidie op elektrische auto's voor particulieren. Hoe werkt het?

Autonieuws
Ontdek meer