Cupra gaat elektrisch, lanceert coupé-suv op IAA Frankfurt

Wonderlijk 'merk', dat Cupra. Het werd vorig jaar afgesplitst van Seat en lijkt zich vooralsnog te gaan richten op sportieve SUV's. Cupra levert al de Ateca, presenteerde dit jaar de Fermentor en komt in september met een nieuw studiemodel: een vierdeurs cross-over.

We schrijven 'wonderlijk merk' omdat Seat op twee gedachten lijkt te hinken. Begin vorig jaar heeft de fabrikant zijn sportieve label Cupra als zelfstandig merk neergezet, maar desondanks wordt de Leon Cupra nog steeds als Seat geleverd. Het zal een overgangsfase zijn.

Driehoekig Cupra-logo

Het eerste model dat onder de merknaam Cupra verscheen, was de 300 pk sterke variant van de Ateca. Die is niet getooid met het bekende S-embleem, maar kreeg een eigen driehoekig Cupra-logo aangemeten. Naar verwachting krijgt hij over niet al te lange tijd gezelschap van de Fermentor.

Vierdeurs coupéachtige suv

Die laatste is niet als Seat ontwikkeld, maar als Cupra. Iets wat ook geldt voor het nog naamloze studiemodel dat in september op de IAA in Frankfurt staat. Het is een vierdeurs coupéachtige suv met een volledig elektrische aandrijflijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer