Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

De nieuwe Toyota Corolla Cross zit tussen de C-HR en RAV4 in

Toyota levert momenteel vier suv's in Nederland: de Yaris Cross, C-HR, RAV4 en Land Cruiser. Daar komt op termijn ongetwijfeld deze Toyota Corolla Cross bij, die net in Thailand is onthuld en voor nu alleen in Azië op de markt verschijnt.

De Toyota Corolla Cross staat op het platform van de Corolla en de C-HR. Met die laatste deelt hij de wielbasis, al is hij 10 centimeter langer. In Thailand komt de Corolla Cross met een 1,8-liter benzinemotor op de markt (140 pk en 175 Nm), maar ook als hybride. Die laatste combineert een 98 pk leverende brandstofmotor met een 72 pk sterke elektromotor om tot een systeemvermogen van 122 pk te komen. We kennen die aandrijflijn uit onder meer de Prius en de Corolla.

Toyota Corolla Cross heeft dashboard Corolla

Qua uiterlijk ligt de Toyota Corolla Cross dichterbij de RAV4 dan bij de bijzonder vormgegeven C-HR. Toyota is goed bezig de laatste tijd, want ook de Corolla Cross is een stoere, aantrekkelijke auto om te zien, waarbij alleen de achterkant misschien wel érg anoniem is. Aan het interieur hebben de Toyota-ontwerpers weinig werk gehad, want kijk maar eens naar het dashboard: dat komt een op een uit de Corolla.

toyota-corolla-cross-2020-29-3)toyota-corolla-cross-2020-29-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Duitse rechter: 'Bedienen Tesla-touchscreen onderweg is strafbaar'

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

Autonieuws
Ontdek meer