Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

De sedanversie van de BMW 1-Serie heet 2-Serie Gran Coupé

BMW is overstag. Het merk introduceert eindelijk een sedanversie van de 1-Serie, al noemt BMW het model zelf natuurlijk een vierdeurscoupé, want marketing. Daarbij wordt de nieuweling niet in de 1-Serie ondergebracht, maar gaat hij door het leven als 2-Serie Gran Coupé.

De 2-Serie Gran Coupé is opgebouwd op het UKL-platform van BMW, wat betekent dat hij geen achter- maar voorwielaandrijving heeft, net als de nieuwe 1-Serie. Het instapmodel is de 218i, met een compacte driecilinder met 140 pk. De vooralsnog enige andere benzinevariant heeft een cilinder meer en heet M235i xDrive. Met vierwielaandrijving inderdaad, en een vermogen van 306 pk. Dan is er bij de marktintroductie nog één diesel: de 190 pk leverende 220d.

Stijlloze portieren

In vergelijking met de 1-Serie kan de 2-Serie Gran Coupé 50 liter meer bagage meenemen (430 tegenover 380 liter). Hij is met een lengte van 4,526 meter zo'n 20 centimeter langer dan de 1-Serie. Net als de 4-Serie en 8-Serie Gran Coupé (en de Peugeot 508) heeft de 2-Serie Gran Coupé stijlloze portieren. Dit om nog wat coupé-achtigs in het design op te nemen. BMW lanceert de 2-Serie Gran Coupé pas volgend jaar in maart.

bmw-m235i-xdrive-gran-coupe-2019-42-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Subsidie elektrische auto: Overheidspotje is al voor 90 procent leeg!

Autonieuws

Interview Max Verstappen: "Een overwinning is inmiddels niet meer goed genoeg"

Autonieuws

Eerste Renault Mégane Plug-in Hybrid is er vanaf 30.990 euro

Autonieuws
Ontdek meer