De sedanversie van de BMW 1-Serie heet 2-Serie Gran Coupé

BMW is overstag. Het merk introduceert eindelijk een sedanversie van de 1-Serie, al noemt BMW het model zelf natuurlijk een vierdeurscoupé, want marketing. Daarbij wordt de nieuweling niet in de 1-Serie ondergebracht, maar gaat hij door het leven als 2-Serie Gran Coupé.

De 2-Serie Gran Coupé is opgebouwd op het UKL-platform van BMW, wat betekent dat hij geen achter- maar voorwielaandrijving heeft, net als de nieuwe 1-Serie. Het instapmodel is de 218i, met een compacte driecilinder met 140 pk. De vooralsnog enige andere benzinevariant heeft een cilinder meer en heet M235i xDrive. Met vierwielaandrijving inderdaad, en een vermogen van 306 pk. Dan is er bij de marktintroductie nog één diesel: de 190 pk leverende 220d.

Stijlloze portieren

In vergelijking met de 1-Serie kan de 2-Serie Gran Coupé 50 liter meer bagage meenemen (430 tegenover 380 liter). Hij is met een lengte van 4,526 meter zo'n 20 centimeter langer dan de 1-Serie. Net als de 4-Serie en 8-Serie Gran Coupé (en de Peugeot 508) heeft de 2-Serie Gran Coupé stijlloze portieren. Dit om nog wat coupé-achtigs in het design op te nemen. BMW lanceert de 2-Serie Gran Coupé pas volgend jaar in maart.

bmw-m235i-xdrive-gran-coupe-2019-42-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Peugeot gaat deelnemen aan hypercarklasse op Le Mans

Autonieuws

Dit zijn de auto’s van topondernemers

Autonieuws

Audi R8 zonder vierwielaandrijving is eigenlijk leuker

Autonieuws
Ontdek meer