Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

De vernieuwde Jaguar F-Type kijkt boos

De Jaguar F-Type heeft een facelift ondergaan. In vernieuwde vorm ziet de Britse sportwagen er een stuk agressiever uit. Zijn nieuwe 5-liter V8 met 450 pk, die de V6-motor vervangt, zal ongetwijfeld bloeddorstig brullen. De nieuwe F-Type is leverbaar vanaf 91.300 euro.

Ken je de film The Gremlins? Die ging over een schattig ogend, pluizig beestje met grote onschuldige ogen. Vertedering alom! En als het diertje in aanraking kwam met water, dan vermenigvuldigde hij zich in hoog tempo. Daar kan geen nest goldenretrieverpuppies tegenop! Maar die knuffelbeestjes moest je niet na 12 uur voeren. Dan ontpopten ze zich tot heel vervelende, kwaadaardige monstertjes.

F-Type toont zijn tanden

Wie heeft de Jaguar F-Type na middernacht te eten gegeven? Oogde de sportwagen met zijn grote vierkante koplampen bijna net zo lief als Gizmo uit The Gremlins, na een ingrijpende facelift oogt de F-Type als een bloeddorstig monster. Die grote lichtunits zijn vervangen door lage, scherpe LED-koplampen die de F-Type een snode uitstraling geven. Ook de vierkante grille is een stukje breder getrokken, alsof de honger van de F-Type naar asfalt niet te stillen is. Uiteraard horen bij de facelift ook andere bumpers, terwijl de achterlichten een wat hoekigere vorm hebben gekregen.

Infotainment weer up-to-date

Ook aan boord zijn de veranderingen grondig. Uiteraard profiteert de F-Type van de moderne infotainment die compatible is met Android Auto en Apple CarPlay. Onze ervaringen met dit systeem in de Range Rover Evoque en Jaguar XE zijn positief. Daarnaast is het analoge instrumentarium vervangen door een breed tft-scherm, waarop alle klokken en meters en displays worden vertoond.

Nieuwe V8 met 450 pk

Met de komst van de vernieuwde F-Type, neemt Jaguar definitief afscheid van de drieliter V6-motor met supercharger. Om het gat tussen de 2-liter viercilinder turbomotor en de 5-liter V8-motoren op te vullen, is van de achtcilinder een versie met een teruggeschroefd vermogen van 450 pk geïntroduceerd. Deze V8 - mét supercharger - heeft een koppel van 580 newtonmeter. Deze nieuwe motorvariant komt zowel met achter- als met vierwielaandrijving. Topmodel blijft de meest bloeddorstige F-Type van allemaal: de R-versie met 575 pk.

jaguar-f-type-2019-49-4

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Land Rover Defender Hard Top: Dit is de bedrijfsauto die je wilt!

Autonieuws

Opgefriste Volkswagen Tiguan (2020) komt óók als PHEV plug-in hybride

Autonieuws

Fiat Chrysler krijgt miljardenlening van Italiaanse staat

Autonieuws
Ontdek meer