Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Deze autoband kan zichzelf oppompen

Continental heeft een autoband ontwikkeld die zichzelf op kan pompen. Dat is handig! Geen geklooi meer bij een halfwerkende bandenpomp of extra brandstofverbruik en slijtage door een te lage bandendruk.

De band werd C.A.R.E gedoopt. Dat staat voor Connected, Autonomous, Reliable en Electrified. Kwestie van er wat buzz-woorden tegenaan te gooien. Hij heeft sensoren die gegevens verzamelen over onder meer profieldiepte, bandentemperatuur, mogelijke schade en bandenspanning. Die gegevens worden doorgeseind aan een informatiecentrum (ContiConnect Live), waar iemand van afstand de toestand van de band kan beheren. Handig als er autodeeldiensten met zelfrijdende voertuigen bestaan, want men verwacht dat niemand dan nog wakker ligt van de toestand van z'n banden.

Altijd de juiste bandenspanning

Het echte vernuftige aspect zijn echter in het wiel ingebouwde centrifugaalpompen. Die kunnen tijdens het accelereren perslucht genereren. Overtollige perslucht wordt opgeslagen in een kleine geïntegreerde tank die indien nodig snel extra druk in de band kan blazen. En natuurlijk wordt de lucht ook gebruikt om de bandendruk ten allen tijde optimaal te houden. Dat is goed voor de prestaties van de band, hoor je bij Continental, en het werkt natuurlijk ook een lagere CO2-uitstoot in de hand.

Te duur voor productie… voorlopig

Of Continental productieplannen heeft voor het concept, is twijfelachtig. Het wil wellicht in de eerste plaats een aantal patenten aan z'n portfolio toevoegen. Maar, zo hoor je er wel, in de toekomst wordt het wellicht wel interessant. Voorlopig is zo'n band-/wielcombinatie wellicht nog erg duur. Het rubber blijft tenslotte wel gewoon verslijten.

continental-care-tire-technology-2019-42-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Subsidie elektrische auto: Overheidspotje is al voor 90 procent leeg!

Autonieuws

Interview Max Verstappen: "Een overwinning is inmiddels niet meer goed genoeg"

Autonieuws

Eerste Renault Mégane Plug-in Hybrid is er vanaf 30.990 euro

Autonieuws
Ontdek meer