Ga naar hoofdinhoud

Dit is waarom de Duitse politie invallen deed bij Mitsubishi

Dieselgate weet nog lang niet van ophouden. De Duitse autoriteiten verdenken nu Mitsubishi ervan sjoemelsoftware te gebruiken in zijn dieselmotoren. Agenten hebben gisteren op tien plekken in Duitsland invallen gedaan.

Het onderzoek richt zich op de 1,6- en 2,2-liter viercilinder Euro 5- en Euro 6-diesels van Mitsubishi. De politie heeft een oproep gedaan aan eigenaren om zich te melden. Agenten hebben op dinsdag niet alleen invallen gedaan bij Mitsubishi, maar ook bij toeleverancier Continental.

Sjoemelsoftware

Eind 2015 werd bekend dat Volkswagen op grote schaal illegale software had gebruikt in zijn diesels. De programmatuur kon een rollenbanktest herkennen en schakelde de motor dan over op een veel schonere modus. Op straat waren de diesels dus stukken viezer.

Tientallen miljarden

Volkswagen heeft tientallen miljarden euro's aan boetes en schadevergoedingen moeten uitkeren. In de Verenigde Staten moest het concern honderdduizenden auto’s terugkopen van eigenaren. Er lopen wereldwijd nog tig onderzoeken.

Gevangenisstraffen

Diverse topmanagers van Volkswagen zijn opgepakt, waarvan een aantal lange gevangenisstraffen hebben gekregen. Voormalig ceo Martin Winterkorn en de huidige topman Herbert Diess zijn eveneens aangeklaagd voor hun rol in het schandaal.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Opel Karl terugblik: Nederland is een echt Karl-land

Autonieuws

Maserati zet gedurfde stap: komt met volledig elektrische sportwagen

Autonieuws

Kom maar op met die CO2-boetes: hier is de Mercedes GLE Coupé AMG

Autonieuws
Ontdek meer