Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

De nieuwe Skoda Octavia is al een tijdje leverbaar, maar dan alleen als First Edition met 150 pk leverende 1.5 TSI. Nu introduceert Skoda echter ook andere motorvarianten, waardoor de vanafprijs van de auto in één klap met 6000 euro daalt.

Het gaat om de Skoda Octavia met 1.0 TSI. Die heeft een 110 pk sterke motor aan boord, die goed zou zijn voor een 0-100-sprint in 10,8 seconden en een verbruik van 1 op 19,2. De basisuitvoering is de 27.290 euro kostende Ambition, met standaard automatische airconditioning, een digitaal instrumentarium, een infotainmentsysteem, cruise control en LED-koplampen en -achterlichten. Een stapje hoger staat de Skoda Octavia 1.0 TSI Style, die onder meer keyless entry, parkeersensoren, stoelverwarming en een 4G-internetmodule toevoegt.

Nieuwe Skoda Octavia vanaf 26.990 euro

De voorlopig goedkoopste Skoda Octavia is de 1.0 TSI Business Edition voor 26.990 euro. Die is gebaseerd op de hierboven genoemde Ambition, maar dan aangevuld met parkeersensoren voor en achter, een elektrisch bedienbare achterklep, bluetooth telefoonvoorbereiding en een draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones. De sportiever aangeklede Octavia 1.0 TSI Sport Business kost minstens 27.390 euro. Aan de top van de 1.0 TSI-reeks staat de Business Edition Plus voor 29.490 euro.

Octavia als mild-hybrid of plug-in hybride

Vanaf september wordt de Skoda Octavia ook leverbaar als 1.0 TSI e-TEC met mild-hybridtechniek. Later introduceert Skoda een stekkerhybride: de Octavia iV. Het model koppelt een 1.4 TSI-krachtbron aan een elektromotor voor een vermogen van 204 pk. Dankzij een 13-kWh batterij heeft hij een elektrische actieradius van maximaal 60 kilometer. Op termijn komt er ook een Skoda Octavia 1.5 TSI G-TEC met drie CNG-tanks (Compessed Natural Gas).

skoda-octavia-2020-31-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Hyundai Tucson heeft één heel bijzondere gadget

Autonieuws

Dit kost de gefacelifte Volkswagen Tiguan

Autonieuws

Polestar geeft toe: 'Een Polestar 2 is minder 'schoon' dan je denkt'

Autonieuws
Ontdek meer