Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Dit zijn de 5 populairste elektrische auto’s van het moment

De opmars van elektrisch rijden is niet te stuiten. De automarkt beweegt volop mee in de energietransitie: merken introduceren continu nieuwe stekkerauto’s met een steeds grotere actieradius. Dit zijn anno 2019 de populairste modellen.

Internationaal is Nederland een grote speler op het gebied van elektrische mobiliteit: in geen enkel land staan verhoudingsgewijs zoveel laadpalen. Tot en met 2016 waren de verkoopcijfers nog ruim in het voordeel van de hybrides. Sindsdien zijn de rollen omgedraaid: in 2018 werden er respectievelijk 4.094 hybrides en 25.065 volledig elektrische auto’s geregistreerd.

Wat zijn in die laatste categorie de populairste modellen van het moment? Hierbij een top 5 met het uit 250.000 occasions bestaande aanbod van AutoScout24 bij de hand.

5. BMW i3

In augustus streefde de BMW i3 de Tesla Model X voorbij op het gebied van verkoopcijfers in Nederland. De opvallende verschijning met suicide doors – achterdeuren die in tegengestelde richting open gaan – kwam in 2013 op de markt en was BMW’s eerste massa-geproduceerde emissievrije auto. De i3 zit zes jaar later nog steeds in de lift: in 2019 werden er al meer verkocht dan in heel 2018.

4. Volkswagen e-Golf

Dat de Volkswagen e-Golf in dit lijstje staat mag geen verrassing heten: de Golf zonder stekker was vorig jaar de meest gewilde auto op AutoScout24. De elektrische variant kwam in 2014 op de markt en doet qua rijgemak niet onder voor het origineel. De meest recente uitvoering van de e-Golf heeft een actieradius van 230 kilometer.

3. Nissan Leaf

In 2011 landde de eerste Nissan Leaf op het Europese vasteland. De elektrische auto van Japanse makelij wordt in Nederland veel als deelauto gebruikt, maar ook particulieren weten de gezinsauto te vinden in hun zoektocht naar betaalbare occasions. Recente registratiecijfers laten zien dat de magie nog lang niet is uitgewerkt; de Leaf is here to stay.

2. Tesla Model S

Wat nu met de Model 3 gebeurt, gebeurde in 2013 met de Tesla Model S. Iedere tech-savvy autoliefhebber wilde in die nieuwe wonderauto uit Californië rijden. Vijf jaar later staat de de Model S op nummer 2 in de schaduw van zijn jongere broer.

1. Tesla Model 3

De Tesla Model 3 heefts sinds kort zijn oudere broer ingehaald en staat op nummer 1. Sinds de elektrische sedan begin dit jaar op de Europese markt verscheen schieten de verkoopcijfers door het dak. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voor de Model 3 de bestverkochte elektrische auto van Nederland is.

Vind jouw elektrische droomauto

Vind je het zo langzamerhand de hoogste tijd voor een elektrische auto, dan loont het de moeite om je zoektocht te starten bij AutoScout24. Op het grootste autoplatform van Nederland en Europa zijn 250.000 occasions verzameld. Dankzij de slimme filters op AutoScout24.nl en in de 2,5 miljoen keer gedownloade app kun je gericht aan de slag. Ook voor verkopers is het platform ideaal: een advertentie plaatsen is gratis.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Deze Acura TLX krijgen wij niet. En dat is jammer

Autonieuws

Aston Martin DB5 weer in productie, compleet met James Bond-gadgets

Autonieuws

Ook de grootste Mini opgefrist: facelift Mini Countryman

Autonieuws
Ontdek meer