Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Elektrische auto rijdt 17.000 km zonder op te laden

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn he? Een elektrische auto die je niet hoeft op te laden. Het Amerikaanse Aperta werkt eraan. Deze elektrische auto haalt voldoende enerige uit z'n zonnepanelen om op jaarbasis 17.000 km te rijden zonder aan de stekker te hoeven.

Wacht even… kennen we die driewieler nergens van? Ja hoor, de Californische start-up bestaat eigenlijk al ruim 15 jaar. Het werkte dit concept immers eerst uit met een kleine verbrandingsmotor. Die zou met één liter brandstof ruim 100 km ver kunnen komen. Maar het bedrijf ging in 2011 over de kop. Het waren Chinezen die met de centen voor een doorstart op de proppen kwamen. In een versie met verbrandingsmotor zagen ze niet zo veel heil meer, maar een elektrische variant daar zien ze wel brood in.

Driewieler

De Aptera realiseerde z'n ultralage verbruik destijds al door radicaal te zijn. Lichtgewicht, gestroomlijnd, met een lage rolweerstand. Vandaar de drie wielen.

Elektrische auto met grootste actieradius

Aptera maakt zich sterk dat de auto ergens tussen 30.000 en 59.000 dollar gaat kosten. De 17.700 km is vanzelfsprekend berekend op het meest ideale 'theoretische' scenario. In de praktijk zal daar weinig van terecht komen en zal de Aptera aan de stekker moeten. Maar goed in theorie is dit de elektrische auto met de grootste actieradius. In 2022 moet het model op de markt komen.

aptera-ev-2019-43-3

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe Hyundai Santa Fe oogt ondeugend maar is dat niet

Autonieuws

Consumentenbond klaagt Volkswagen aan om sjoemelsoftware

Autonieuws

Coronacrisis: McLaren ontslaat een derde van zijn medewerkers

Autonieuws
Ontdek meer