Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Er komt een monster naar Europa! De afschrikwekkende Lexus LM

Heb je de actiefilm Predator uit 1987 gezien? Dan herinner je je vast nog de scène waarin het monster zijn helm afdoet en Arnold Schwarzenegger de onsterfelijke woorden "you're one ugly mother ..." uitspreekt. Want zo ga jij ook reageren als over enige tijd de Lexus LM in Europa op de markt komt.

De 'spindle grille' waarvoor het luxemerk van Toyota heeft gekozen, lijkt als twee druppels water op de opengesperde bek van de predator. Nou past die muil wonderwel prima op deze LM. Iets wat geen verrassing zal zijn voor diegenen die de Toyota Alphard en Vellfire kennen. Want die rijden al jaren rond met een uit de kluiten gewassen smoelwerk en vormen de basis voor de nieuwe Lexus.

Lexus LM is variant van Toyota Alphard en Vellfire

De Alphard en Vellfire zijn leverbaar als zeven- of achtzitter. In de LM biedt Lexus standaard vier zitplaatsen aan, met de optie om dat aantal uit te breiden naar zeven. Opvallend: de vierzitsversie heeft een scherm tussen de eerste en tweede zitrij met daarin een fors beeldscherm. Toyota levert een variant van de Alphard die Executive Lounge heet, maar deze Lexus lijkt op die titel meer aanspraak te maken.

Naar Europa als concurrent van de Mercedes V-klasse

Net als de Toyota is de Lexus leverbaar met een hybride-aandrijflijn. Die koppelt een 2,5 liter viercilinder met Atkinson-verbrandingscyclus aan een elektromotor. Het topmodel van de LM-reeks heeft een bijna 300 pk sterke 3,5 liter V6 voorin liggen. Volgens een hooggeplaatste manager van Toyota Motor Europe - die Auto Review sprak tijdens de introductie van de nieuwe Lexus NX - komt de volgende generatie Lexus LM mogelijk naar Europa, als concurrent van de Mercedes V-klasse.

lexus-lm-2021-39-2

lexus-lm-2021-39-3

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lage bijtelling 2022 - Met deze elektrische auto's kun je straks van 16 procent bijtelling profiteren

Autonieuws

Vernieuwde Ford Focus kijkt opeens een stuk opgewekter

Autonieuws

Rijden in de nieuwe Opel Astra? Dat gaat je minstens 27.000 euro kosten

Autonieuws
Ontdek meer