Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

GP van de VS: dit zijn de populairste Amerikaanse auto’s

Auto’s zijn nog net niet heilig in de Verenigde Staten. Ford, Chevrolet en Cadillac bestaan al meer dan een eeuw en Tesla is hard op weg om minstens zo invloedrijk te worden. Met de GP van de VS voor de deur hieronder de beste Amerikaanse auto’s van het moment op een rij.

Lewis Hamilton is de gedoodverfde favoriet op het Circuit of the Americas in de Texaanse stad Austin; hij schreef de Grand Prix van de Verenigde Staten al zes keer op zijn naam. Kansloos is de concurrentie echter niet. Vorig jaar moest de Brit wegens een extra pitstop zowel Kimi Räikkönen als Max Verstappen voor zich dulden.

In de ranglijst van bestverkochte auto’s van Nederland zijn meerdere Amerikaanse merken terug te vinden. Welke modellen zijn het overwegen waard als je toe bent aan een nieuwe auto? Hieronder voor je uitgezocht met het 250.000 occasions tellende aanbod van AutoScout24 bij de hand.

Compact en gebruiksvriendelijk

In de VS zijn Ford, Chevrolet en Jeep de bestverkochte Amerikaanse automerken en domineren pick-uptrucks en crossover SUV’s de markt. Hier is dat wel anders: juist complace auto’s vinden gretig aftrek. Ford gooit standaard hoge ogen met de Ford Focus, een middenklasse auto die bekend staat om zijn goede weggedrag en gebruiksvriendelijkheid.

Ook de kleinere Ford Fiesta, alweer toe aan de zevende generatie, staat steevast in de top tien van bestverkochte auto’s. De eerste Fiesta rolde in 1976 van de lopende band en had verdacht veel weg van de twee jaar daarvoor verschenen Volkswagen Golf. Anno 2019 doen de twee modellen qua populariteit nauwelijks voor elkaar onder.

Tesla heerst

Als Ford symbool staat voor de rijke geschiedenis van de Amerikaanse automarkt, dan representeert Tesla de veelbelovende toekomst. In Nederland is sprake van een ware rage: in september werd de tienduizendste Tesla Model 3 op kenteken gezet, nog geen tien maanden na de introductie van de compacte elektrische auto. Daarmee is de ‘instap-Tesla’ inmiddels de Volkswagen Polo en Ford Focus voorbijgestreefd als bestverkochte auto van 2019.

De Tesla Model S is met ruim 14.000 verkochte exemplaren nog altijd de bestseller van het merk van Elon Musk, terwijl de ruimere en duurdere Tesla Model X voorlopig blijft steken op 5.000 stuks. Waar typische Amerikaanse merken als Chevrolet, Cadillac en Dodge nooit voet aan de grond wisten te krijgen in Europa, neemt Tesla het continent nu stormenderhand over.

Vind jouw (Amerikaanse) droomauto

Ben je op zoek naar een auto van good old Ford of ben je toe aan een Tesla? Op AutoScout24 vind je gegarandeerd een model dat aan je eisen voldoet. Ga naar AutoScout24.nl of download de app en gebruik de handige filters om tussen de 250.000 occasions jouw droomauto te vinden. Wil je verkopen in plaats van kopen? Een advertentie plaatsen is gratis.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Waarom Ferrari pas na 2025 met een elektrische sportauto komt

Autonieuws

Renault stopt met de Scenic, Espace en Talisman

Autonieuws

Proefritaanhuis.nl: ‘Aut(o) of the box’ is succesvol

Autonieuws
Ontdek meer