Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

GP van Singapore: met deze auto's scoren de F1-motorfabrikanten

Het Formule 1-circus is neergestreken in Singapore. De motoren die daar zo oorverdovend brullen komen van vier fabrikanten: Mercedes, Ferrari, Renault en Honda. Welke modellen van die merken zijn op dit moment het populairst op de automarkt?

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton won de laatste twee edities van de Grand Prix van Singapore. Vorig jaar kwam de Brit op Marina Bay Street Circuit negen seconden eerder over de finish dan de solide rijdende Max Verstappen. Dit seizoen stevent Hamilton ook weer op de wereldtitel af, al presteert Verstappen sinds zijn motorwissel (van Renault naar Honda) beter dan ooit.

De races mogen soms wat chaotisch overkomen, maar qua opzet is de Formule 1 vrij overzichtelijk. Er zijn tien teams. Ferrari en Mercedes leveren ieder de motoren voor drie teams, Renault en Honda voor twee. Met welke modellen gooien die vier merken momenteel de hoogste ogen buiten het circuit? Hieronder voor je uitgeplozen met het 240.000 occasions tellende aanbod van AutoScout24 bij de hand.

Ferrari in de lift

Ferrari is zonder twijfel het meest exclusieve merk van de vier. Op de Nederlandse wegen zijn de Italiaanse bolides geen zeldzaamheid: in 2018 verkocht de fabrikant vijftig auto's (in 2017 waren dat er nog 27). De Ferrari 488 is momenteel de onbetwiste bestseller, gevolgd door de 812 Superfast en de nieuwe Portofino. Heb je een paar ton over? Ferrari helpt je er met alle liefde vanaf.

De hoogtijdagen van Ferrari in de Formule 1 liggen ver achter ons; sinds 2014 is Mercedes oppermachtig (vier keer Hamilton, één keer Rosberg). Ook naast de racebaan doet het Duitse automerk goede zaken. Vorig jaar troefde het directe concurrenten Audi en BMW af qua wereldwijde verkoopcijfers. Vooral de C-klasse is onverminderd populair, gevolgd door de E-klasse en de GLC-klasse.

Clio's, crossovers en Capturs

Renault tekende in 2017 voor de bestverkochte auto van Nederland. De Renault Clio ging 11.778 keer over de toonbank. De Franse autobouwer heeft over verkoopcijfers sowieso niet te klagen. De Captur, ontworpen onder leiding van Nederlander Laurens van den Acker, is al jaren een van de populairste crossovers van Europa en de ZOE behoort tot de bestsellers onder de elektrische auto's.

Resteert Honda, Max' huidige motorfabrikant. De Accord en de Civic staan beide in de top tien van bestverkochte auto's ooit. Iets populairder is de Honda CR-V, die ook als hybride verkrijgbaar is. Als de verrichtingen van Verstappen een ding duidelijk maken, is het dat die Japanse motoren dik in orde zijn.

Vind jouw droomauto

Ben je toe aan een nieuwe auto, dan is AutoScout24 de perfecte plek om de zoektocht naar je droomauto te starten. Op het grootste autoplatform van Nederland en Europa zijn 240.000 occasions verzameld. Dankzij de slimme filters op AutoScout24.nl en in de 2,5 miljoen keer gedownloade app kun je gericht aan de slag. Datzelfde geldt voor verkopers, want een advertentie plaatsen is gratis.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Volkswagen moet eigenaren sjoemeldiesels schadevergoeding betalen

Autonieuws

Hè hè, de Nissan GT-R50 by Italdesign is eindelijk klaar!

Autonieuws

Prijzen hybride-versies Renault Clio en Captur bekendgemaakt

Autonieuws
Ontdek meer