Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Het is ook nooit goed! Lamborghini verkoopt te veel auto's

Lamborghini verwacht dit jaar meer dan 8000 auto's te verkopen, aldus directeur Stefano Domenicali. Maar dat mag absoluut niet meer worden. Lamborghini moet immers wel een beetje exclusief blijven.

"We kunnen niet blijven doorgroeien", zei Domenicali tegen Automotive News Europe. "We moeten nu consolideren en onze exclusiviteit bewaken." Met de huidige modellen is 8000 auto's het maximum, vindt de topman. Mocht er een vierde model bij komen, dan kan het plafond naar 10.000. "Maar dat moet dan wel eerst met de aandeelhouders worden overlegd", vindt Domenicali.

Urus is groot succes

In de eerste helft van dit jaar heeft Lamborghini precies 4553 auto's afgeleverd. Het grootste deel daarvan komt op het conto van de Urus (2693 eenheden), met daarna de Huracán (1211) en de Aventador (649). Lamborghini verwacht dat de omzet dit jaar zal stijgen naar 1,7 miljard euro. Vorig jaar was die nog 1,4 miljard euro.

Geen elektrische Lambo

Domenicali bevestigt dat de opvolger van de Aventador een atmosferische motor zal krijgen en dat de Urus niet met een V10 of V12 op de markt zal komen. Voor de volgende Huracán wordt gedacht aan een turbomotor. Lamborghini wil in 2025 zijn hele modellenreeks geëlektrificeerd hebben. Een volledig elektrische supercar komt er nog niet. Domenicali: "Onze klanten zijn niet geïnteresseerd."

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Subsidie elektrische auto: Overheidspotje is al voor 90 procent leeg!

Autonieuws

Interview Max Verstappen: "Een overwinning is inmiddels niet meer goed genoeg"

Autonieuws

Eerste Renault Mégane Plug-in Hybrid is er vanaf 30.990 euro

Autonieuws
Ontdek meer