Het is ook nooit goed! Lamborghini verkoopt te veel auto's

Lamborghini verwacht dit jaar meer dan 8000 auto's te verkopen, aldus directeur Stefano Domenicali. Maar dat mag absoluut niet meer worden. Lamborghini moet immers wel een beetje exclusief blijven.

"We kunnen niet blijven doorgroeien", zei Domenicali tegen Automotive News Europe. "We moeten nu consolideren en onze exclusiviteit bewaken." Met de huidige modellen is 8000 auto's het maximum, vindt de topman. Mocht er een vierde model bij komen, dan kan het plafond naar 10.000. "Maar dat moet dan wel eerst met de aandeelhouders worden overlegd", vindt Domenicali.

Urus is groot succes

In de eerste helft van dit jaar heeft Lamborghini precies 4553 auto's afgeleverd. Het grootste deel daarvan komt op het conto van de Urus (2693 eenheden), met daarna de Huracán (1211) en de Aventador (649). Lamborghini verwacht dat de omzet dit jaar zal stijgen naar 1,7 miljard euro. Vorig jaar was die nog 1,4 miljard euro.

Geen elektrische Lambo

Domenicali bevestigt dat de opvolger van de Aventador een atmosferische motor zal krijgen en dat de Urus niet met een V10 of V12 op de markt zal komen. Voor de volgende Huracán wordt gedacht aan een turbomotor. Lamborghini wil in 2025 zijn hele modellenreeks geëlektrificeerd hebben. Een volledig elektrische supercar komt er nog niet. Domenicali: "Onze klanten zijn niet geïnteresseerd."

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Audi Q7 Plug-in Hybrides geprijsd

Autonieuws

Jaguar I-Pace actieradius groter met deze gratis software-update

Autonieuws

3,2 miljard euro voor Europees batterijproject

Autonieuws
Ontdek meer